Dit was de vrijdag

De ochtendploeg kwam precies aan het einde van de ochtendbui bij het Zwarte Pad aan waar we vervolgens op een zo goed als leeg strand van een hele fijne wandeling genoten. Omdat er een blik paardenmeisjes was opengetrokken (nog bedankt voor de waarschuwing Misja) werd iedereen iets eerder dan normaal weer aangelijnd op de terugweg.

De middagploeg liep zoals gewoonlijk het laatste stukje wandelweek weg op de Zandmotor. Behalve dat we zelf al met een flinke ploeg aan de slag gingen ontmoetten we ook de groep van collega Evelien en liep Mechelaar Sjef samen met zijn baas een stukje met ons op. Een extra gezellige boel dus, zo gezellig dat er van filmpjes maken weinig terecht kwam, een ultra kort filmpje dus deze keer…

Read more “Dit was de vrijdag”

Even voorstellen….

Hallo Leute, Gaea is de naam!

Ik ben een anderhalf jaar oude Dobermann (eigenlijk Doberfrau). Na lang wachten mag ik mezelf voorstellen, ik stond namelijk al een tijdje op de wachtlijst bij Mister Dog en toen het moment eindelijk daar was werd ik loops en mocht ik toch nog niet mee, nu dan eindelijk wel.

Vandaag maakte ik dus een proefwandeling. Omdat ik heel erg goed naar koekjes luister mocht ik – tegen alle protocollen in – direct los op het strand. Uiteraard werd ik eerst even flink getest door de hele roedel maar dat deed mij niet zoveel, ik kan toch veel harder rennen dan de rest. Dat rennen werkte behoorlijk aanstekelijk en al gauw was ik gezellig met de hele bende aan het rennen, echt leuk was dat. Tussendoor moest ik iedere keer als Mister Dog ‘Gaea’ riep een frolicje eten en dan moest ik ook nog eens alle meeuwen van het strand zien te verjagen. Het was dus behoorlijk multitasken maar ik vermaakte me er opperbest mee. Zoals u in het filmpje kunt zien is dat met die meeuwen goed gelukt, er is in de hele regio geen meeuw meer te bekennen.

O ja, voor ik het vergeet; ik ben ook geslaagd voor de proefwandeling en morgen ben ik er alweer bij, tot dan!

Read more “Even voorstellen….”

Woensdag

Kleine roedels en korte ophaalroutes maakten dat we vandaag heerlijk vroeg en razendvlug waren.

De ochtendploeg bouwde haar feestje in de Scheveningse Bosjes waar het bij aankomst nog lekker rustig was. Tegen de tijd dat we er weer uit gingen moesten we zigzaggend om talloze roedels heen sluipen maar toen hadden we gelukkig al een fijne wandeling in de pocket.

De middagploeg ging op het strand bij Zwarte Pad aan de slag. Daar was het pas ├ęcht rustig en het was genieten met een grote G. Kijk zelf maar:

Read more “Woensdag”

Dinsdagmiddag op het strand

De middagploeg twijfelde even waar ze zou gaan lopen.

Er kwam nog een aardige bui regen aan dus kozen we in eerste instantie voor het bos maar toen er – eenmaal ter plaatse – naar onze smaak net een uitlaatbusje teveel geparkeerd stond trokken we ‘m toch nog maar even door richting strand. Daar gingen we in de regen het strand op maar al snel voltrok zich een klein wonder; voor ons trok een bui over de duinen, achter ons over de pier en wij liepen in een strook zonlicht die de hele wandeling met ons mee bewoog. Ik weet niet precies hoe we dit klaarspeelden maar deze truc gaan we zeker vaker proberen!

Read more “Dinsdagmiddag op het strand”

Dinsdagochtend in de bosjes

De ochtendploeg besloot in verband met de weersomstandigheden in de Scheveningse Bosjes te schuilen.

Die weersomstandigheden vielen uiteindelijk reuze mee en we hebben lekker gewandeld. Er werd een bijna verdachte braafheid aan de dag gelegd; allemaal netjes wachten voor het fietspad, geen andere roedels belagen, direct komen als er geroepen werd en keurig meelopen zodra we bij een speelplek wegliepen. Het moet niet gekker worden…
Read more “Dinsdagochtend in de bosjes”

Dagje strand

Twee strandwandelingen vandaag, beide gezellig zonder noemenswaardige incidenten, behalve dat de ochtendploeg de roedels van collega’s Misja en Suzanne ontmoette en uitgebreid besnuffelde en de middagploeg maar liefst tweemaal bezoek kreeg van de ongeleide-ongecastreerde-Boerboel-met-baas-in-de-verre-verte die al vaker in de blogs is langsgekomen. Dat gaf uiteraard weer de nodige onrust maar meneer kreeg er de tweede keer in niet mis te verstane bewoordingen flink van langs van Rinus, Toto, Benny, Ozzie, Bram, Puk en zelfs hittepetitje Suus, dat bleek afdoende. Hij zal er zelf weinig van geleerd hebben schat ik zo in, nu maar hopen dat zijn baas er iets van op heeft gestoken…

Read more “Dagje strand”

Den vrijdag

De ochtendploeg ging aan de slag in een surrealistisch mistige setting. Terwijl de zon haar best deed om door de dikke mist heen te prikken genoten wij van een geweldige strandwandeling. Tegen het einde van de wandeling was de zon al aan de winnende hand en dat goed nieuws voor de middagploeg die onder perfecte nazomerse omstandigheden de week mocht afsluiten op de Zandmotor. Als extra feestelijke elementen stond er een – korte – ontmoeting met de roedel van collega Evelien op het programma en kwam er halverwege een flinke zak luxe snacks tevoorschijn.

Omdat het weekend is twee extra lange filmpjes:

Read more “Den vrijdag”