Maandag

De ochtendploeg werd opgehaald terwijl het keihard hagelde. Volgens de weer-app zouden we echter zonder neerslag het strand op kunnen. Die voorspelling bleek helaas behoorlijk bijgesteld op het moment dat we ter plaatse kwamen. Snel even doorgeschakeld en naar het bos geracet waar we een ijskoude wandeling in de natte sneeuw maakten. Niet het weer waar we op gehoopt hadden maar Husky Hachi had het behoorlijk naar zin…

De middagploeg waagde het wel om het strand op te gaan. Omdat er een aangstaanjagend ogende zwarte kolom bewolking dreigend onze kant op kwam wandelden we een keertje niet te ver en vermaakten we ons op ren-afstand van de strandopgang. Het viel gelukkig mee, de kolom ging niet zo snel en we werden zelfs getrakteerd op een zonnetje…
Read more “Maandag”

Even voorstellen…

Hallo allemaal, ik ben Mila!

Ik ben een husky van twee jaar jong en ik heb onlangs een hele lieve bazin gevonden waar ik voor altijd bij mag blijven wonen. De vorige hond van mijn nieuwe bazin ging ook voor de gezelligheid een keer per week met de club van Mister Dog mee en nu is het mijn beurt.

Heel leuk ook dat ik met de vrijdagmiddagploeg mee mag want ik ken Luana al dus dat is meteen al een beetje vertrouwd! Ik kreeg vanmiddag direct les in het netjes aan de lijn lopen want daar bak ik nog niet veel van. Het loslopen vond ik ook veel leuker, dat was echt een feestje.

U ziet mij misschien niet zo heel veel in het filmpje maar ik moest dringend alle uithoeken van de Zandmotor verkennen en verder had ik nog wat zaken te doen op het strand, bijvoorbeeld andere honden helpen hun frisbee niet te verliezen en alle vogels wegjagen bij de lagune… Al met al een hele leuke middag, volgende week vrijdag ben ik weer van de partij, tot dan!
Read more “Even voorstellen…”

Kilometers vreten op vrijdagmorgen

Zonnetje, laag water, hard zand, perfecte ochtend om kilometers te maken en dat deden we dan ook, een heel eind richting Wassenaar en terug, rechttoe rechtaan. De enige echte uitdaging was iedereen van het rijkelijk aangespoelde zeebanket af te houden. De namen Jojo en Rinus vielen hierbij nét iets te vaak maar beide heren zijn dan ook erfelijk belast met een percentage labrador-DNA…

Read more “Kilometers vreten op vrijdagmorgen”

Even voorstellen…

Hallo allemaal, Doutzen is de naam!

Ik ben een Friese stabij van al dik 11 jaar oud maar dat zou je niet zeggen hè?! Mister Dog en ik gaan al jaaaaren terug, lang voor hij als Mister Dog door het leven ging wandelde hij bij mijn vorige uitlaatclub en ging ik al regelmatig met hem op pad. Mijn wandeljuf daar is onlangs helaas gestopt en zodoende sluit ik me nu aan bij de club van Mister Dog.

Ik was dinsdag ook al even mee, in de storm, en vandaag ging het eigenlijk al helemaal op routine. Ik sprong zo de bus in en denk dat ik daar al mijn vaste plekje heb kunnen claimen. Het was een gezellig drukke bende deze middag, al die jonge ventjes die maar herrie maakten en achter elkaar aan bleven rennen. Vind ik hartstikke leuk hoor maar ik hoef er niet per se meer aan mee te doen. Eigenlijk vind ik alles wel leuk tot nog toe, behalve weer terug gaan naar de bus, dat gebeurt veel te vroeg naar mijn zin, dat heb ik dan ook goed laten merken door niet te komen toen iedereen werd aangelijnd maar – domoor die ik ben – uiteindelijk trapte ik natuurlijk weer in de oeroude truc met het frolicje. Ik leer het ook nooit… Enfin, dinsdag ben ik weer van de partij, tot dan!

Read more “Even voorstellen…”

Donderdagmorgen, strandwandeling Scheveningen

Door de wind en het hoge water gisteren was het strand extra breed en prachtig geëgaliseerd met keihard wandelzand.

We dachten dit eens goed te benutten en flink kilometers te maken maar na de eerste kilometer zat ons al een paardenkarretje op de hielen en weken we toch maar uit naar de duinrand. Dat maakte de ochtendploeg uiteraard helemaal niets uit, die speelden en renden alsof hun leven ervan af hing. Vooral mijn eigen duo Joep en Rinus, alsof ze al aanvoelden dat de donderdag zodanig vol zit nu dat ze ’s middags niet meer mee mogen…
Read more “Donderdagmorgen, strandwandeling Scheveningen”

De woensdag

De ochtendploeg ging naar strand bij Zwarte Pad.

Door de keiharde wind was iedereen totaal loco, vooral weimaraner James die voor het eerst zonder baas meeging. Hij wilde zo graag richting zee dat hij de lijn bijna in tweeën trok en op rechtop op zijn achterpoten tussen de rest door danste. Dit werd nog erger toen hij beneden extra grip had in het zand en met een wilde move mijn vinger er bijna af trok. Die bloedde direct als een rund, ikzelf, alle lijnen en honden zaten onder het bloed. Zie dan maar eens in de storm met een doorgedraaide roedel aan de lijn met één hand je EHBO-set tevoorschijn te halen en een pleister af te knippen. Wonder boven wonder lukte dat toch maar toen kopte James de EHBO-set uit mijn handen. De inhoud waaide alle kanten uit. Op een holletje kon ik het meeste weer redden maar een gedeelte van de inhoud kan als verloren worden beschouwd. Tijd voor stap twee van het herstelplan; alles en iedereen schoonmaken met de babydoekjes uit de EHBO-tas die gelukkig niet waren weggewaaid. Ook dit werd een klus met een behoorlijke handicap maar we zijn er enigszins in geslaagd iedereen weer schoon te krijgen (weet u meteen waarom uw oogappeltje gisteren naar versgepamperde zuigeling rook). Nadat iedereen van de lijn ging was het tijd om James (aan de lange lijn) los te laten. Die ging er direct als een malle vandoor, tikte vooral alle honden die dat niet wilden even op de billen en liet zich door mij niet meer vangen, pas na een snoekduik naar de lange lijn was er weer iets van contact mogelijk. James bleef de rest van de wandeling toch nog maar even aan de lijn, temeer daar husky Hachi ondertussen aan haar eigen programma was begonnen en heel in de verte tussen de vijf strandvoertuigen van de politie – die kennelijk aan het oefenen waren – heen en weer slalomde… Het leek verdikkeme bijna op echt werken vandaag…

Weinig gefilmd, dat begrijpt u vast wel. James stelt zich volgende week onder rustiger omstandigheden nog even netjes aan u voor…

Omdat ik ’s middags ( en ’s avonds) weer werd bijgeschoold mocht de middagploeg met Erik naar de Scheveningse Bosjes. Die heeft tussen het bij zich roepen van een niet nader te noemen beagle door toch een paar foto’s weten te maken:
Read more “De woensdag”

Vier seizoenen op een dag

Vandaag:

  • hadden beide ploegen er goed zin in en werd er als gekken gerend en gespeeld,
  • hield de ochtendploeg het helemaal droog op Scheveningen,
  • kreeg de middagploeg op het strand van Kijkduin hagel, sneeuw en regen voor haar kiezen,
  • leek er iets moois te ontstaan tussen beagle Jip en puggle Rosie
  • sloeg Jip iets te ambitieus de bloemen en het etentje over en liep hij keihard een blauwtje,
  • hadden Tulp en Rinus een Spaans onderonsje,
  • ging Friese stabij Doutzen voor het eerst met de middagploeg mee (zij stelt zich later deze week nader aan u voor),
  • hulde Bobbi zich in prikkeldraad,
  • werd de weekvoorraad schone handdoeken tot de laatste draad opverbruikt.

Read more “Vier seizoenen op een dag”

Goede Vrijdagmiddag op het Monsterse strand

De middagploeg ging aan de slag op het strand van Monster / Ter Heijde.

Een klein clubje ditmaal maar daarom niet minder gezellig! Omdat er recht voor de strandopgang al Kitesurfers voorbij vlogen en er in de lagune ook geklungeld werd door aspirant kitesurfers bleven we een keertje weg van het water. Grote lieve bangerik Aaf is namelijk als die dood voor al die enge vliegers. We hebben onze tijd gevulde door zigzaggend alle duintjes op/af/door te struinen. Daar word je goed warm van en dat was hard nodig met deze temperatuur!
Read more “Goede Vrijdagmiddag op het Monsterse strand”

Even voorstellen…

Hallo, Rosie is de naam!

Ik ben een puggle (pug/mops x beagle) van bijna zes jaar oud. U heeft mij misschien vorige maand al een keer in een filmpje voorbij zien komen toen ik mee mocht voor een proefwandeling. Die proefwandeling was super geslaagd maar dat lag ook in de lijn der verwachting omdat ik al heel veel ervaring heb met een uitlaatservice. Mijn vorige uitlaatservice ging er echter mee stoppen en nu mag ik vanaf vandaag met de club van Mister Dog mee. Handig, want die woont vlakbij!

Vandaag was het extra leuk want we gingen naar het strand en dat vind ik echt GE-WEL-DIG! Ik begon op de parkeerplaats al enthousiast te trekken en hield daar pas mee op toen we beneden op het strand los mochten. Daarna begon de lol pas echt en heb ik bijna de hele wandeling schuin achter Mr Dog gelopen zodat ik zijn voertasje perfect in de gaten kon houden. Tussendoor vond ik nog wat stokken die ik allemaal netjes kapot heb gemaakt en speelde ik met Rinus, die grote Spaanse slungel.

Ik ga straks thuis meteen op de weegschaal staan om te kijken of al dat gewandel al heeft geholpen en volgende week dinsdag mag ik alweer mee. Tot dan!
Read more “Even voorstellen…”

Donderdagmiddag op het strand

In navolging van de ochtendploeg ging ook de middagploeg op tijd aan de wandel vandaag.

De noordoostenwind en daarmee gepaard gaande temperatuurdaling maakte dat het aangenaam rustig was op het strand. Zoals iedere dag de laatste twee weken waren de Toyota-pubers weer aan het joyriden op het strand. Ditmaal werden ze echter op de hielen gezeten door handhavers die erin slaagden de heren een stuk verderop aan de kant te zetten en een standje te geven. Mooi zo! De roedel had er flink zin in en vloog van start tot finish met ongekende snelheden over het strand, zelfs de snuffelsessie in de duinen mondde uit in een partijtje rennen.

Read more “Donderdagmiddag op het strand”