Schuilen op woensdagmorgen

Omdat het op weg naar het strand harder dan wenselijk begon te regenen gooiden we het stuur om om enkele minuten later bij de Scheveningse Bosjes aan te komen.

Daar genoten we van een aangenaam relaxte boswandeling met ons halve ochtendroedeltje. We graasden wat, snuffelden een weinig, kwamen een bosmuis op het spoor, jaagden wat achter elkaar aan en maakten een eindsprintje dsamen met wat bosvrienden die we tegenkwamen. Met de nattigheid viel het achteraf eigenlijk best mee.

Read more “Schuilen op woensdagmorgen”

Dinsdagmorgen op het strand

De ochtendwandeling verliep niet helemaal volgens het boekje…

Om te beginnen was er niet normaal veel rotzooi aangespoeld, de vloedlijn lag vol vuil, verrot drijfhout (onweerstaanbaar lekker) en dooie zeebeesten (delicatessen!). Het was behoorlijk hard werken om iedereen daar vandaan te houden.

Daarnaast was er iets met onze nieuwe ster Tulp. Ondanks het feit dat ze volgens de bijsluiter toch echt gesteriliseerd zou moeten zijn leek het wel alsof ze loops was; de heren vochten elkaar de tent uit in hun pogingen haar te beklimmen. Het was zo erg dat ik haar om haar te beschermen aan de lijn moest slingeren. Zelfs daar was ze niet 100% veilig want wie er ook aan de lijn liep was onze eigen casanova Jip (door een collega al de ‘wipkip’ gedoopt). Gelukkig is deze laatste net een maatje te klein om er echt werk van te maken…

Al met al een dramatische wandeling. Gelukkig zat het weer wel mee, dat scheelt altijd de helft.

Read more “Dinsdagmorgen op het strand”

Strandwandelen op maandag

Vandaag:

  • deden we 35 minuten over het ophalen van de eerste twee honden (het Valkenbosplein is ten prooi gevallen aan een wilde bende verkeersregelaars)
  • ging zowel de ochtend- als middagploeg aan de slag op het strand,
  • hadden we – op wat gemiezer na – geen last van regen,
  • zorgden er zowel ’s morgens (2) als ’s middags (1) Ierse terriĆ«rs voor de nodige commotie,
  • zat de achterpoot van Spook vast in de lijn van Ozzie en werd een onschuldige Benji die er toevallig naast stond daarom maar in zijn oor gebeten,
  • zagen we bij aankomst op parking Zwarte Pad een basset lopen waarop we net op tijd beseften dan we basset Pacha (die net terug is van vakantie) nog moesten ophalen,
  • introduceerde Bram een geheel nieuwe manier om het duin af te dalen (filmpje 2).

Read more “Strandwandelen op maandag”

Vrijdagmiddag op de Zandmotor

Overmoedig na tweemaal op rij te hebben gezwijnd met in ons voordeel falende weersvoorspellingen stapten we met de middagploeg bij windkracht zes de grote open Zandmotor op.

Daar kregen we al snel spijt van. Binnen een kwartier waaide er een regenbui dwars door ons heen. Toen deze over leek kregen we de volgende bui alweer voor onze kiezen. Daarna klaarde het heel even op, er brak om ons te foppen zelfs een paar seconden een zonnetje door. Vervolgens ging het licht uit en werd het zulk noodweer dat Luana er met de snelheid van het licht vandoor ging om in de verte achter een duin te schuilen (slim!). Toen zelfs slome duikelaar Norbert de sprint richting bus inzette was het duidelijk dat het genoeg was geweest, in gestrekte draf keerden we een kwartier voor het einde van de officiƫle speeltijd terug naar de bus.
Read more “Vrijdagmiddag op de Zandmotor”

Vrijdagmorgen, Zwarte Pad, Scheveningen

Net als gisteren zat buienradar er weer eens fijn naast. Ons werd een flink pak regen beloofd maar op een spatje bij aankomst en een paar spatjes meer aan het eind van de wandeling na bleef het gelukkig droog en was het af en toe zelfs zonnig. Het werd dan ook een super vrolijke wandeling die ons heen langs de zee en terug door de duinen voerde.

Read more “Vrijdagmorgen, Zwarte Pad, Scheveningen”

De donderdag dat buienradar er gelukkig helemaal naast zat

Op het ergste voorbereid gingen we vanmorgen van huis.

Volgens de weer-apps zou de ochtendploeg het nog net droog houden maar de middagploeg kon rekenen op een nat pak.

Zodoende kwamen we lekker vroeg op het strand aan met de ochtendploeg. De heenweg voerde ons langs de vloedlijn. Jojo heeft een bijtwond die bijna is genezen en moest langs het water nog even aan de lijn blijven. De terugweg voerde ons door het duin waar hij lekker los mocht en de plek aan de lijn uit voorzorg werd ingenomen door Spook die daar menig jachtpartij op haar curriculum heeft staan.

De middagploeg ging voor de zekerheid maar het bos in en hield het – ondanks de doemscenario’s op buienradar – helemaal droog, fantastisch!

Read more “De donderdag dat buienradar er gelukkig helemaal naast zat”

Paardenmeisjes op woensdag

Een woensdag met twee unieke ontmoetingen met paardenmeisjes.

De eerste was met de ochtendploeg op het strand bij het Zwarte Pad. Ik zag twee amazones aankomen en maakte direct haast met het aanlijnen van de doorgewinterde paardenjagers. De dames hielden hun paard in en passeerden ons pas toen de roedel zichtbaar onder controle was. In het voorbijgaan zei een van hen “dankjewel!”. Ik was met stomheid geslagen.

Het tweede incident had plaats op het duinpad in Monster toen we net met de middagploeg van de Zandmotor afkwamen. We lopen daar gelukkig sowieso altijd netjes aangelijnd. Vanuit tegenovergestelde richting kwamen ons wederom twee paardenmeisjes tegemoet. Voordat we het fietspad overstaken hielden ze netjes in aan de overkant zodat wij even een stuk naar rechts konden uitwijken. vervolgens konden de dames ons veilig passeren. In het voorbijgaan zei de achterste vriendelijk “dankjewel!”.

Misschien komt het toch ooit nog eens helemaal goed met de wereld!

Read more “Paardenmeisjes op woensdag”