Dinsdag aan zee

Mister Dog hondenuitlaatservice Zwarte Pad Scheveningen

Ruiters, blind werpstokkenvolk, een overvloed aan zeebanket en zwaar materieel tbv de opbouw van de strandtenten; de ochtendploeg sloop stilletjes langs de bunkers van de Atlantikwall naar de duinerij richting Wassenaar om er daar in alle rust een knalfeest van te maken.

De middagploeg liet Scheveningen voor wat het was en ging vanaf Kijkduin de Zandmotor op. Omdat het werpstokkenvolk ook hier en masse aanwezig was en de ballen lukraak in alle windrichtingen vlogen maakten we een extra grote ronde, met een grote boog over de grote vlakte om de grote lagune heen. Die laatste was overigens zo groot niet meer, door afgelopen storm is er een geul ontstaan die als een woest kolkende Amazone al het water naar zee afvoert. Iedereen, zelfs de allerkleinsten, wist naar de overkant te waden maar mijn eigen Rosa bleef in lichte paniek aan de andere kant staan. Ik kon roepen en met voertjes zwaaien wat ik wilde, mevrouw ging pertinent niet het water in. Enkele minuten en twee natte sokken later konden we dan toch met voltallige bemanning onze tocht voortzetten…

Twee filmpjes:

  • De ochtendploeg, Zwarte Pad Scheveningen

  • De middagploeg, Zandmotor Kijkduin