Woensdag

Mister Dog hondenuitlaatservice

Een boswandeling voor de ochtendploeg.
Husky/herder Ovi was weer terug na herstel van een blessure en zij had voor de gelegenheid ontbeten met een traytje Redbull. Als een raket ging ze het bos door, gevolgd door stuiterbal Rosa en enkele gelegenheidsstuiterballen. Nadat iedereen een beetje was uitgestuiterd was het tijd om de hele bosbodem, die een prachtige paarsige gloed heeft van de bloeiende vingerhelmbloemen, minutieus af te snuffelen. Net toen we weer de kortste weg naar de bus wilden nemen moest er ineens armpje worden gedrukt met wat opdringerige types van collega’s die volgens een andere beroepsethiek te werk gaan. Met een kleine omweg kwamen we toch nog enigszins op tijd bij de bus aan.

De middagploeg was – als altijd op woensdag – nogal explosief van samenstelling en bezocht daarom het oneindige niets van de Zandmotor. Ondanks de eindeloze ruimte was het toch heel hard werken geblazen om de wandeling deze club in goede banen te leiden. Zo ging de boxer die bij de ‘z’ van zee al diaree heeft uiteraard om de haverklap de zee in om grote happen zeewater te nemen, zorgde mijn eigen puber ervoor dat boxer niet uit zee kon komen, poepte er een dobermann bovenop het zandkasteel van een Duits gezin, at de kaninchen-teckel verrot drijfhout, zochten een boxerdoodle en een ierse terrier elkaars irritatiegrens op, nam de beagle op 100 meter afstand de achterhoede voor zijn rekening terwijl de podenco een voorsprong nam van een kilometer en zette de visla een kraaienjacht in gang die de dobermann met verve van hem overnam.

Ik kwam er uiteraard niet aan toe de telefoon te pakken om filmpjes te schieten. Een kort filmpje dus maar van deze wandeling, geheel in één take geschoten…

  • De ochtendploeg in het bos

  • De middagploeg aan zee