Zondvloed op vrijdag

Hondenuitlaatservice Den Haag Scheveningen, Mister Dog

We dachten deze vrijdag het patroon maar eens om te draaien; in de regen het bos in met de ochtendploeg en ter afsluiting van de week een fijne droge wandeling in het duin met de middagploeg. Het stukje in de regen in het bos hadden we alvast in the pocket toen we opgetogen met de middagploeg richting het Zwarte pad reden.

Het duurde een paar slokken thermosmokkoffie voor we groen licht kregen van Buienradar om aan het afsluitende droge gedeelte van de planning te beginnen. Enthousiast huppelden we via het ruiterpad naar beneden. We waren nog niet halverwege of de hemel barstte open en er kwam een bak water naar beneden van een omvang die we sinds het oude testament niet meer gekend hebben. De honden vlogen – allemaal nog aangelijnd – in paniek alle kanten uit, op zoek naar een ark of andere vorm van beschutting. Even snel als het water was gekomen verdween het weer. Er stroomde nog wel een woest kolkende rivier vanaf het parkeerterrein de strandgang af.

Terwijl ik de kluwen lijnen probeerde te ontwarren ontdekte ik dat mijn – recent verworven – regenjas geheel aan flarden was gescheurd met als gevolg dat het water nu uit mijn voertasje gutste. Tijd om de roedel in twee groepjes te verdelen; de hypoallergene dieetkoekjesprinsesjes aan de ene kant aan het hek en de rücksichtslose veelvraten aan de andere kant om zo de drijfnatte koekjes over beide groepen te kunnen verdelen.

Na de schranspartij kon er eindelijk gewandeld worden, in een rechte lijn het duin in waar we zo hard hebben gerend dat we weer enigszins droog het weekend in konden gaan.

  • De ochtendploeg, Clingendael

  • De middagploeg, Zwarte Pad