Woensdagmiddag op de Zandmotor

woensdagmiddag

Het poepraapcorvee is doorgaans meer een ochtendactiviteit maar deze middagploeg had flink gespaard en er écht zin in. Er kwam geen einde aan, een kruiwagen voor het transport was geen overbodige luxe geweest. Al was het alleen al voor het type dat brokken eet die zó voordelig zijn dat je voor elke kilo die je aan de hond voert twee kilo terugkrijgt. En die twee kilo het liefst zo hoog mogelijk op, langs en tussen het helmgras lossen natuurlijk. Sta je dan met je poepzakje…

Of het diarree-geval dat een sleepspoor trekt vanaf de strandopgang tot aan de branding. Daar sta je dan met je poepzakje.

Voordat er zich existentiële levensvragen als “dus hier heb ik het allemaal voor gedaan in mijn leven?” of “waarom zou je dat zelfs maar overwegen op te rapen voor die paar schamele knaken?” aan mij op kunnen dringen begint het blij uitgelaten meutefeestje langs de branding terwijl de zon op spectaculaire wijze doorbreekt. Sta je dan met je kruiwagen voel poep…