Een lange maandag

Mister Dog hondenuitlaatservice Den Haag

Een lange dag vandaag.

De dag begon met een strandwandeling met de ochtendploeg. Ik weet niet wat u uw oogappeltjes allemaal toestopt in zo’n oranjeweekend maar de hoofdactiviteit deze morgen was poepen, heel veel en heel vaak. Er viel bijna niet tegenop te rapen. En ieder opruim-moment creëerde natuurlijk kansen voor opportunistische onverlaten. Bijvoorbeeld voor de boxer die geen zeewater mag drinken omdat dat er direct aan de andere kant weer uitspuit, of voor de grote Zwitser met gevoelige darmen die, als je 1 seconde niet kijkt, met grote happen de hele vloedlijn staat op te schonen. Om verder nog maar te zwijgen van de dobermann die haar huisgenootje de teckel meedogenloos naar de grond werkt, de spanjaard die sneller bij de buit probeert te zijn dan mijn poepzakje en mijn eigen duo met ieder zo zijn/haar eigen specifieke talenten. Van filmen kwam weinig terecht deze morgen…

De tweede ronde bracht ons in de Scheveningse Bosjes. Hoewel ook hier het een en ander werd uitgeworpen werd het, het mag gezegd, een bijzonder brave en vooral ook gezellige wandeling. Omdat we de dag vandaag in drie wandelingen hebben opgedeeld was het roedeltje qua omvang ook prima te managen.

Bij het naar huis brengen van de tweede shift kregen we bericht van een collega die in Leidschendam een behoorlijke aanrijding had gehad. En wel zodanig dat zijn (net aangeschafte elektrische) bus niet meer open kon met alle honden nog aan boord. We besloten de derde ronde even uit te stellen en, na thuis wat gereedschap te hebben opgepikt, met smeulende banden richting Leidschendam te knallen. Daar was met de hulp van buurtbewoners al een flink begin gemaakt met het slopen van het tussenschot in de bus en konden alle honden, flink geschrokken maar ongedeerd, worden veilig gesteld.

Veel later dan gepland gingen we met de derde ronde de Scheveningse Bosjes in voor een iets ingekorte wandeling die daarom overigens niet minder gezellig was.

Er zijn beelden van ronde 1 en 2: