Donderdag in de bosjes

hondenuitlaatservice Den Haag, Mister Dog

Twee geslaagde boswandelingen vandaag.

Omdat er ’s morgens nogal wat tegen zat in het verkeer (van de tien straten waren er elf afgesloten), én omdat we een stukje omreden om een husky te kidnappen die eigenlijk helemaal niet mee hoefde vandaag, arriveerden we later dan gepland bij de Scheveningse Bosjes. Met een tjokvolle groep (plus bonushusky) was ik op het ergste voorbereid maar er volgde een verrassend brave wandeling.

Eigenlijk hadden we tussen de wandelingen door een beetje haast omdat we door de uitgelopen ochtendsessie al aan de late kant waren voor de middagploeg. Na het thuisbrengen van de eerste hond vulde de bus zich echter ineens met de onmiskenbare geur van het braaksel van een poepetende viezerik (geloof me, ik ben een connaisseur). Snel uitgestapt en omgelopen en inderdaad, het bewijs droop vanaf de laadvloer op de bumper. Het was dus zaak alle honden uit het achtercompartiment te halen, de hele boel schoon te maken. De handdoeken die ik hiervoor gebruikte heb ik maar direct in een orac laten verdwijnen, die waren zelfs te smerig voor de wasmachine. Hup, alle honden er weer in en op naar het volgende adres.

Daar waren we de straat nog niet uit of de bus vulde zich met de onmiskenbare geur van het braaksel van een poepetende viezerik. Gewoon nog een keer! GRMBL!!! Daar gingen we weer, honden eruit, doeken, poetsen, desinfecteren, honden terug…
En geloof maar niet dat het nu klaar was, deze routine herhaalde zich nog tweemaal! Gelukkig bleef het bij deze vier keer want de schoonmaak- en opruimmiddelen begonnen nu toch wel een beetje op te raken. Ik heb overigens twee hoofdverdachten, beiden van Spaanse origine, die morgen absoluut onder verscherpt toezicht staan. Dit was voor 2023 wel even genoeg.

Enfin, de middagploeg kwam later dan ooit bij het bos aan maar wist er gelukkig wel een hele gezellige wandeling van te maken. En, ook niet onbelangrijk, na afloop bleef de bus schoon!


  • De ochtendploeg

  • De middagploeg