Kilometers maken op en om de Zandmotor

Vrijheid blijheid


Vandaag wandelden we met een gezellig klein clubje op de Zandmotor.
Voor de verandering gingen we er een keer bij Kijkduin op ipv door te rijden naar Monster. Dit bleek geen goed idee; wat een drukte aan deze kant!

Na een flinke wandeling rond de eerste binnenzee maakten we ons op voor de terugtocht naar de bus. Dit was het moment dat Roka besloot dat het elders op de Zandmotor toch leuker was en de kuierlatten nam. Meevaller: Roka is een kishu en dat model wordt standaard met gps-tracker geleverd. Thuis kon men mij exact vertellen waar meneer uithing en dat was op de verwachte lokatie: rond de lagune bij Monster waar hij normaal gesproken op zwanen jaagt.

Omdat ik geen zin had om wéér helemaal om te lopen heb ik mijn – gelukkig veterloze – laarzen uitgegooid, broek opgestroopt, een beagle onder iedere arm genomen en zijn we naar de overkant gewaad. Daarna was het toch nog een aardig stukje doorstappen.

Lekker badderen in brak water
Lekker badderen in brak water

Roka en Daantje samen aan de boemel
Roka en Daantje samen aan de boemel

Op de plaats delict aangekomen bleek het weglopen vandaag extra te zijn beloond want er was een hele kolonie ganzen neergestreken. Mijn voertasje wint het echter nog steeds van ganzen en meneer was in no time aangelijnd. Om niet weer op mijn zevenmijlslaarzen met een roedel in mijn kielzog dwars over het naaktstrand te hoeven denderen zijn we maar de dijk opgegaan en via het fietspad teruggelopen.
na afloop een lekker drankje bij de bus
na afloop een lekker drankje bij de bus

Bij de bus hebben we nog een drankje gedaan en dat liet men zich goed smaken.