Parkeerzone 2286

zone 2286

In september dit jaar vier ik mijn tienjarig jubileum als beroepsmatig hondenwandelaar.

Evenzoveel jaren maak ik al gebruik van de parkeerplaats bij het Zwarte Pad als vaste uitvalsbasis voor de strandwandelingen tussen Scheveningen en Wassenaar. De parkeerkosten heb ik in die tijd van €2,65 per uur naar €4 per uur zien stijgen en sinds drie jaar behoort het gratis parkeren in de wintermaanden tot de verleden tijd en moet er het hele jaar door betaald worden.

parkeerbonnetjes
“…resulterend in enorme stapels parkeerbonnetjes…”

Het beheer van de parkeerplaats was al die tijd in handen van BKS-parking. Betalen kon in eerste instantie alleen aan de automaat, later ook met bankpas aan de slagboom maar voor de administratie moest er een voor iedere transactie een kwitantie geprint worden, resulterend in enorme stapels parkeerbonnetjes die ik in de kwartaalaangifte van de BTW moest zien te verwerken. Met een kleine €250 aan maandelijkse parkeerkosten was dat wel de moeite van het bonnetjesverwerken waard.

parkeermeter zwarte pad

Maar… toen werd het 2023 en ging de Gemeente Den Haag het parkeerterrein uitbaten. De parkeerkosten stegen direct van €4 per uur naar €6,50 per uur. Dat is op zich al een aanzienlijke stijging (namelijk eentje van 62½ %) maar daar blijft het niet bij; in de oude situatie was de BTW aftrekbaar maar in de nieuwe situatie betreft het een gemeentelijke belasting en valt er dus geen BTW af te trekken.

De werkelijke prijsstijging bedraagt dus €6,50 min €3,16 (het oude uurtarief van €4 minus de BTW van 21% ) maakt: €3,34 p.uur
en dat is, afgezet tegen het oude netto uurtarief, naar beneden afgerond een stijging van van 105% !!!

U begrijpt dat ik me een pathologisch naslagwerk ben geschrokken van de eerste factuur van mijn parkeerapp in 2023…