Maandagmiddag, Elsenburgerbos

elsenburgerbos

Op zoek naar zwemwater belandden we met de middagploeg in het Elsenburgerbos in Rijswijk.

Dat bleek niet onze allerbeste timing; tachtig procent van het losloopgebied was namelijk een no-go voor de roedel; de reuzenberenklauw (een bekende plaag in Rijswijkse parken) tierde alweer welig, de grote vijver was bezet door ‘sport’vissers, de speelweide was in gebruik door types waar ik uw prinsesjes liever niet op afstuur en tot overmaat van ramp liep er een niet te vermijden schaapskudde middenin het park. Belhamels Luna en Eli waren – absoluut niet onder de indruk van de vermanende vinger van de schaapsherder – niet bij de schapen weg te slaan en Eli legde een gevalletje verkeerd toegepaste intelligentie aan de dag; zij terroriseerde de herdershond zodat Luna op haar gemak de schapen kon pesten…

reuzenberenklauw

  • De Reuzenberenklauw, al jaren een plaag in Rijswijkse parken.

Na enig gedoe (Luna smeerde hem vanuit andere plekken in het park nog twee maal naar de schapen) konden we toch voor een zwempartijtje bij het hondenstrandje terecht en vonden we zelfs rustige speelplekken.