Uitstapje naar Rijswijk met de middagploeg

rijswijk

Samen met mijn vakantiehulp (zoonlief (9) had vandaag geen school) besloten we weer eens ‘ouderwets’ naar het Elsenburgenbos te gaan. Niet ons beste besluit…

Om te beginnen bleek er een schaapskudde in het bos te lopen. Deze liep ook nog eens – achter schrikdraad weliswaar – op de weide die op het kruispunt van alle denkbare wandelingen ligt, dat beperkte dus al enigszins de voorgenomen route. Bovendien stond de aldaar welig tierende reuzenberenklauw al hoger dan ons lief was.

Daarnaast ontdekten we – toen alle honden ineens vrolijk op hun rug door het gras lagen te rollen – dat de schaapskudde reeds op andere lokaties had mogen grazen. De hele roedel zat van top tot teen onder schapenpoep. Schapenpoep stinkt! Dat werd dus een verplicht nummertje zwemmen voor de hele bende.

Dagopvangklantjes Ginny en Lok die vanmorgen nog een loopje met me namen liepen vanmiddag redelijk in het gareel, goed zo!

Met de rugdekking van mijn geroutineerde vakantiehulp was ik goed in de gelegenheid om de camera (lees: mobiele telefoon) ter hand te nemen, getuige deze ongegeneerd lange video:

schapenpoep

  • Lalala schapenpoep