Joep

Mister Dogs vaste assistent en bijrijder.

Joep
Joep (geboren 07-11-2012) is alweer mijn vijfde hond.

Joep was elf maanden oud toen hij bij ons kwam wonen en het had er alle schijn van dat zijn eerdere ervaringen met mensen / mannen tot dan niet heel postief waren geweest.

In between dogs
Joep woonde de eerste maanden van zijn leven samen met een uiterst onvriendelijke pitbull op een ingesloten binnenplaatsje ergens in de donkere binnenlanden van Limburg. Hij was voorbestemd om levenslang waakhond te worden. Gelukje voor Joep; de eigenaar overleed en diens kinderen zochten een nieuw thuis voor hem.

Nu was mijn gezin toevallig ‘in between dogs’ en toen we Joep op een website tegenkwamen waren we direct allemaal verkocht. Ik ben hem nog hetzelfde weekend samen met mijn dochter gaan ophalen.

Baknijd
Joep had in het begin nogal wat issues. Er was er nooit met hem gewerkt, hij kende geen enkel basiscommando en was hij zelfs nog niet zindelijk. Hij was erg onzeker en had last van baknijd en angst-agressie. Mannen vond hij maar eng. Als ik per ongeluk sprak terwijl hij stond te eten liet hij al zijn urine lopen.

Met honden zat op het sociale vlak gelukkig wel snor, althans, de potentie was er en dat was een goede basis om verder met hem aan de slag te gaan.

Roedeltherapie
De combinatie van een hondgeoriënteerd gezinsleven, veel geduld en liefde, een gehoorzaamheidscursus (waar we met de hakken over de sloot voor wisten te slagen) en een gezonde dosis roedeltherapie heeft hem in afzienbare tijd overal bovenop geholpen. Joep is nu een grote goedzak en een relaxte gezinshond (ok, af en toe is het een vervelende klier, haha).

DNA-test
Omdat ik erg benieuwd was naar de samenstelling van het product dat ik in huis had gehaald heb ik Joeps DNA laten testen.
De uitslag lag behoorlijk in de lijn der verwachting:
dna test hond resultaat