Noordenwind op dinsdag

noordenwind

Noordenwind, kale kop en mijn muts thuis aan de kapstok laten hangen… Gered door capuchon en de zon die af en toe even doorbrak maakten we vandaag twee strandwandelingen.

De ochtendploeg ontweek honderden scholieren op het Zwarte Pad, meed de groene algensmurrie langs de vloedlijn en dacht veilig de duinen in te gaan waar het na een zonnig weekend echter vol lag met menselijke excrementen. Na het eerste knokpartijtje om een besmeurde tissue genoot de groene smurrie toch de voorkeur boven de bruine en vervolgden we onze weg langs zee…

De middagploeg ging bij Kijkduin de Zandmotor op om strandpaal F1 bij Monster aan te tikken. Daar kwamen we onze Monsterse vriend Sjef plus baas tegen die de F1 vanaf de andere kant kwamen aantikken. Na een partijtje spelen verdween een ieder weer in de richting waar hij vandaan kwam. Met wat oudjes in ons midden ging het – terwijl de zon doorbrak – lekker op ons gemakje terug richting strandopgang.