Maandag aan zee

Mister Dog hondenuitlaatservice Scheveningen

Zowel de ochtend- als middagploeg ging aan de slag bij het Zwarte Pad waar we ons voornamelijk in de duinen hebben opgehouden.

De bewegingen van de ochtendploeg werden vanuit het hoge duin angstvallig gadegeslagen door wat herten. Gelukkig had geen hond dit in de gaten, men was veel te druk achter elkaar aan het rennen en aan het spelen. Zelfs aan de lijn werd er druk gespeeld (Jip en Rio zijn inmiddels dikke vrienden geworden) en ik heb nog nooit zoveel lijnen uit de knoop moeten zien te halen.

De middagploeg vond een fijne verrassing op het strand; een flink kadaver van een uit de kluiten gewassen zeehond of kleine walvisachtige. Uiteraard zat iedereen hier direct bovenop. Ik dus ook, om de hele club daar weg te halen. Dat lukte goed maar uiteraard waren er wat boefjes die later toch even terug renden om stiekem nog even lekker te snacken (betreffende baasjes zijn op de hoogte). Terwijl ik collega Misja – die verderop liep – belde om hem te waarschuwen ging zijn roedel net met een dode meeuw aan de haal, het werd dus een soort thema-middag. Gelukkig arriveerde juist de dierenambulance die de meeuw meenam en direct doorreed naar het kadaver. Geen fijne klus lijkt me…