Tweemaal naar het Zwarte Pad op woensdag

Mister Dog Den Haag Scheveningen

De ochtendwandeling was absurd plezierig. Ten eerste lag het strand er perfect bij; breed, schoon en hard, dus goed beloopbaar. Daarnaast was de ochtendploeg extreem goed geluimd en deed het weer ook nog een duit in het zakje. Van pure vreugde liepen we zomaar een kilometertje extra.

De middagploeg is sinds de roosterwisselingen na de zomervakantie nogal onstuimig van aard. Daarom kozen we ervoor om ondanks het risico op een buitje regen de leegte van het strand op te zoeken. Daar kregen we geen spijt van. Er stonden nul auto’s op de parkeerplaats en we hadden de luxe van een priv├ęstrand van Scheveningen tot aan Wassenaar. Om de bejaarden een beetje te ontzien werd er (terwijl de jeugd met supersonische snelheden over de duinen scheurde) eerst relaxt gesnuffeld in het duin en maakten we wat minder strekkende kilometers dan met de ochtendploeg. Op de terugweg over het strand kregen we dan toch nog een beetje regen te verduren maar dat mocht de pret niet drukken, onze dag kon al niet meer stuk.