Vrijdag in de bosjes

vrijdag

De voorspellingen logen er vanmorgen niet om; het zou de hele dag een gure natte bende worden. Voor de zekerheid reserveerde ik twee groepsarrangementen in de Scheveningse Bosjes en vinkte voor vertrek snel nog even de apocalyptische-dooms-day checklist af;

  • extra handdoeken
  • nog meer handdoeken
  • regenbroek
  • regenponcho
  • droge sokken
  • reddingssloep

Bij aankomst met de ochtendploeg was de voorspelling alweer bijgesteld en hebben we dapper zonder regenkleding (ok, Grace had haar nieuwe regenjas aan) gewandeld. Heel gezellig gewandeld zelfs.

Bij aankomst met de middagploeg werd er echter een behoorlijke neerslag verwacht en ging ik gekleed in regenbroek en poncho als een soort wandelende yurt het bos in. Dat bleek behoorlijk overdressed, van de voorspelde 4mm regen viel nog geen promille. Ik werd hooguit nat van het zweet terwijl ik vanonder al die lagen de schurken van de vrijdagmiddagploeg in het gareel moest zien te houden. Gelukkig lukte dit enigszins en werd het zowaar nog gezellig ook.

Een prima dag dus en er is zelfs geen handdoek gesneuveld.