Prinsjesdag 2022

prinsjesdag

We kwamen vanmorgen met een behoorlijk volle bus bij het strand aan. We hadden door omstandigheden sowieso al een flinke ochtendploeg maar nadat we er aan het eind van de ophaalronde nog een Berner sennenhond bijpropten – die dus eigenlijk helemaal niet mee had gemoeten vandaag – werd het toch wat krapjes achterin. Desalniettemin hartstikke gezellig natuurlijk zo’n groot gezelschap. Het was wel extra hard werken om de club bij het zeebanket weg te houden, er lag dan ook behoorlijk wat; legio dode krabben, nauwelijks gapende strandgapers en opvallend veel zeesterren. We bleven derhalve maar zoveel mogelijk in het duin. Ook omdat we in ons achterhoofd rekening hielden met een trekker-invasie maar die bleef gelukkig uit.

De middagploeg ging van start in Kijkduin om de Zandmotor voor de verandering eens een keer vanaf de andere kant te bewandelen. Gek genoeg lag hier bijna niets aan zeebanket maar dat werd ruim gecompenseerd door talloze dode vogels. Gelukkig vonden we een apporteerspeeltje dat direct de aandacht van de hele roedel wist te pakken. We hebben ons er kostelijk mee vermaakt.


  • De ochtendploeg

  • De middagploeg