Wegloopkoninginnen op koningsdag

koningsdag 2022

Drie vorstelijke wandelingen vandaag, waarvan twee niet geheel volgens het boekje.

De eerste ronde vond vandaag plaats op het strand bij Zwarte Pad waar ons een uitgestrekte vlakte van maagdelijke zandbanken wachtte. Daarnaast was het ook nog eens windstil én extreem rustig. Dan kan er bijna niets meer mis gaan zou je denken… Wegloopveteranen Hachi en Molly dachten daar anders over. Molly ging richting Wassenaar achter een paar wandelaars met hond aan en Hachi vond het een goed idee om ‘m met opkomend water moeilijk ver weg de zandbanken op te smeren. Enfin, Molly wist ik samen met haar tijdelijke huisgenootje Tulp weer te lokken, Hachi kostte me een paar natte sokken maar die had eigenlijk zichzelf al gevangen op de zandbank (en zat voor de zekerheid al aan zes meter sleeplijn). Alsof dit allemaal nog niet voldoende was kregen we ook te dealen met een Pomme die weigerde het strand te verlaten omdat ze nog niet was uitgezwommen. Het leek verdikkeme wel echt werk vandaag!

De tweede ronde vond plaats op de Zandmotor bij Monster. Daar hebben we met een keurig brave roedel heerlijk gewandeld en gespeeld. Nul incidenten vallen er te rapporteren! Er lag wel erg veel groene ‘blob’ op het strand dus de zee sloegen we een keertje over.

De derde ronde voerde ons naar de Scheveningse Bosjes. Ook hier was het extreem rustig. Dat werkte nu eens een keer in mijn nadeel; puggle Rosie was het er niet mee eens dat ze geen rommel mocht eten in het bos en ging er beledigd vandoor. We hebben minstens een kwartier achter haar aangehold voordat er eindelijk iemand liep die we konden toeroepen even op haar lange lijn te gaan staan. Die lange lijn zit voorlopig met de andere kant ook aan mij vast, na vandaag zijn we eventjes klaar met dit soort hondenhumor…