Maandag aan zee

maandag

Vandaag maakten we er een gezellig dagje strand van.

Het strand ligt sinds vorige week bezaaid met bergen mosdiertjes die inmiddels behoorlijk naar rotte vis beginnen te ruiken. Daar moesten we natuurlijk zowel ‘s ochtends als ‘s middags allemaal even uitgebreid doorheen rollen, heerlijk, men kon er geen genoeg van krijgen!

Nadat we de hele dag fijn hadden gewandeld en middels omtrekkende bewegingen alle confrontaties met werpstokkenkrijgers, paardenmeisjes en wat dies meer zij hadden weten te pareren dachten we met de reeds aangelijnde middagploeg vlak voor het verlaten van het strand met een ruime bocht om de ongecastreerde boerboel heen te trekken die ons al weken lastig valt.

Hij werd ditmaal niet begeleid door de meneer met/op/in telefoon maar door een dame die helaas ook niet kon verhinderen dat hij wederom de roedel indook. Alle heren in de roedel gingen uiteraard volledig over de zeik en boerboel liet zich door bazin niet terugroepen. Normaal gesproken lost mijn eigen Joep dit soort situaties prima voor ons op maar die mocht al na de ochtendwandeling thuis van zijn ouwenmannenslaapje genieten dus werd het de vuurdoop voor Rinus, de jongste telg in huize Dog. Ergens in zijn Mastín Español-genen zou tenslotte een natuurlijke drang moeten sluimeren om de kudde te verdedigen en een en ander zelfstandig op te lossen.

Om ervoor te zorgen dat ik niet door de aangelijnde roedel uit elkaar werd getrokken (én om te voorkomen dat er tien honden tegelijk op de boerboel zouden duiken) gooide ik Rinus los die direct wist wat hem te doen stond! Boerboel werd netjes van de roedel weggebonjourd en wij konden rustig verder lopen terwijl Rinus de zaak vakkundig afhandelde. Nadat we voldoende afstand hadden en boerboel eieren voor zijn geld leek te kiezen kwam Rinus na één keer roepen direct terug naar de roedel, de held! Die gaat het nog ver schoppen…

  • Wat beelden van achtereenvolgens de ochtend- en middagwandeling