Strandwandelen op dinsdag

dinsdag

Twee fantastisch zonnige strandwandelingen vandaag.

De ochtendploeg wandelde op Scheveningen. Rosie kon niet wachten om het strand op te gaan en sprong voor haar beurt uit de bus. Nadat zij bij haar lurven was gegrepen en teruggezet in de bus mocht ze er voor straf pas als laatste uit. Dat deed haar niets, ze was prima op de hoogte van het feit dat haar halsband toch in de fopstand* staat (ik niet), trok haar hoofd eruit en rende naar beneden, het strand op. Zodra wij ook beneden waren slingerde ik de nog aangelijnde roedel even aan een paal zodat ik Rosie in ieder geval haar halsband weer kon omdoen. Die vlieger ging niet op, mevrouw liet zich niet voor de 2e keer vangen en rende enthousiast rondjes om ons heen. Dit tafereel werd lachend gadegeslagen door twee dames met één hond die net de strandopgang afkwamen. Terwijl ik met een schuin oog naar de werpstok die in de hand van een van de twee bungelde keek ging deze al de lucht in en voor ik het wist werd er een tennisbal gelanceerd. Uiteraard was Rosie sneller dan de andere hond en triomfantelijk rende ze met tennisbal het strand over. “Ze heet Rosie, veel succes!” riep ik naar de dames, hopend dat ze zich wel door hen liet vangen. ‘Geeft niet, we hebben nog een bal’ klonk het terug. Shit…

Onderwijl was het tijd om de roedel te lanceren. De bende was nog niet half los of Tulp nam een spurt, pikte de bal van Rosie en kwam deze heel blij terugbrengen, Rosie kwam er op een holletje erachteraan en nam ditmaal genoegen met een frolicje en liet zich weer netjes aankleden. Fijn, de wandeling kon eindelijk van start, Tulp bedankt!

*check ook: ‘Nog even dit over halsbanden’

De middagploeg maakte een uitstapje naar het strand van Monster. Het was er ondanks het mooie weer verrassend rustig en dat kwam goed uit, we waren er namelijk met een flinke delegatie. Een hele blije delegatie ook, er werd echt leuk gespeeld en gerend, even gesnuffeld in de duintjes en en masse door karkassen van dode vogels gerold. Dat laatste stond overigens niet in mijn draaiboek…

    De ochtendploeg

    De middagploeg