Charlie’s afscheidswandeling

charlie

Een middagwandeling met een droevig tintje; Oudduitse herderdame Charlie wandelde vandaag voor het laatst met ons mee.

Hoewel we heel ver zijn gekomen met Charlie blijft ze toch wat gereserveerd naar mannen en is het ophalen door ondergetekende nog steeds een ‘dingetje’. Een en ander heeft er inmiddels al een paar maal in geresulteerd dat mevrouw zelfstandig naar huis is gelopen (Charlie woont in de buurt van het strand) en dat werd een beetje te groot risico. Het is dus nu de beurt aan een dame en we hebben niemand minder dan de onvolprezen Uitlaatjuf bereid gevonden het met haar te gaan proberen. Namens iedereen heel veel plezier bij je nieuwe roedel Charlie!

Er stond een pittig windje deze middag. Zo pittig dat er bijna niemand op het strand viel te bekennen.

‘Bijna’, want op de terugweg kwamen ons twee dames met een klein fluffy hondje tegemoet. Ik zag aan de lichaamstaal van dames én hondje dat deze niet direct op een ontmoeting met een hele roedel zaten te wachten dus riep iedereen netjes bij me en ging, anticiperend op de looprichting van het gezelschap, met een boog om hen heen. Helaas bleven dames en hondje stokstijf staan waardoor de afstand tussen hen en roedel toch een kritische grens bereikte. Kritisch genoeg voor importrugzakjes Molly en Luana om aan mijn appel te ontsnappen en met veel bombarie op het hondje af te stuiven. U begrijpt dat een piepend en gillend fluffy gevalletje dat met ongekende snelheid over het strand stuitert zelfs voor de grootste braverik onweerstaanbaar is dus twee seconden later rende de voltallige roedel (minus Charlie die preventief aan de lijn zat) achter het nieuwe speeltje aan.

Dit is nu precies zo’n situatie is die ik te allen tijde wil voorkomen. Ik zette het op een lopen en riep het zooitje met bulderend stemgeluid bij me. Tot mijn eigen verbazing werkte dit meteen! De rugzakjes twijfelden nog even maar besloten toch maar te volgen. Pfew! Typisch zo’n moment waarop je minder gelukkig bent met de bedrijfsnaam op je werkkleding…

Sorry nog voor de schrik dames en hondje!