Weglopen op vrijdagmorgen

weglopen

Een nieuwe traditie op vrijdagmorgen: Het weglopen van Roka.

Vanmorgen was het weer zover… Heel even leek het goed te gaan totdat er zich weer een ‘verdachte situatie’ voordeed (ik deelde stukjes runderlong uit die ik vanmorgen vroeg speciaal voor deze gelegenheid op een nuchtere maag – kokhalzend – had staan knippen) en meneer hem, ondanks de zes meter lange lijn, smeerde richting Wassenaar. Omdat hij toch met gps-tracker loopt hebben we hem maar even gelaten en zijn we gewoon met de rest gezellig verder gewandeld.

Toen we terugliepen richting Scheveningen zag ik dat we vanuit de duinen in de gaten werden gehouden. Ik liep door totdat we uit zicht waren en zette de roedel even aangelijnd aan een paaltje vast. Ik probeerde meneer te besluipen maar helaas werd dat opgemerkt en smeerde hij hem weer, de duinen in. Ik zette het op een hollen langs de duinen in de hoop hem verderop te kunnen verrassen maar dit was een kansloze missie. Het werd inmiddels ook wel tijd de buitengewoon braaf geduldig wachtende roedel te gaan verlossen en de eigenaar op de hoogte te stellen en te vragen zijn gps-positie in de gaten te houden. Toen we bij de strandopgang kwamen was de eigenaresse er al en bevond meneer zich volgens het gps-signaal bij de trap naast strandtent het Puntje, niet al te ver meer dus. Terwijl ik de honden in de bus stond te laden op de parkeerplaats kwam het verlossende appje al vanaf het strand; meneer was netjes aangelijnd!

Dat laatste houden we er voorlopig ook maar even in tijdens de roedelwandelingen; ik acht de kans dat hij komende tijd los gaat ongeveer 0%.

braaf

  • De braverikjes geduldig wachtend…

  • Gelukkig hebben we verder wel heerlijk gespeeld en gerend

One thought on “Weglopen op vrijdagmorgen

Comments are closed.