Een onvoorziene boswandeling op vrijdagmiddag

boswandeling

De vrijdagmiddagploeg was deze keer extra groot.

Het lag dus voor de hand lekker de ruimte van het strand op te zoeken met deze club. De reis naar het strand voerde ons langs de Scheveningse Bosjes waar wij collega’s Floris en Marjolijn op een ongebruikelijke plek geparkeerd zagen staan. Daar was dus duidelijk iets aan de hand. En inderdaad; beagle Ollie, die toevallig bij Mister Dog in de buurt woont, bleek ‘m er tijdens een incidentje met een loopse teef* in de bosjes tussenuit te zijn geknepen. Wij besloten ter plekke ons reisdoel bij te stellen om te helpen zoeken in de bosjes.

*blijf daar toch mee weg uit losloopgebieden mensen!

Na een kwartiertje kwam er bericht van collega Bas (die daar ook hielp zoeken) dat zijn vriendin een beagletje had zien lopen bij de Groot Hertoginnelaan, wat een ongelooflijk toeval!!! Even later kwam al het bericht dat Ollie veilig terecht was, eind goed al goed!

Wij hebben er nog even lekker een feestje van gemaakt in de bosjes, geheel volgens protocol smeerde Molly hem tegen het einde van de wandeling om er gezellig een zooitje van te maken bij de concurrentie. Roepen helpt dan uiteraard niet dus moest ik haar mét de hele roedel in mijn kielzog gaan halen waarop de chaos nog wat groter werd. Na een ingewikkelde roedelscheiding hebben we nog even met bevriende hondjes van de fameuze Emilie van W. (die we al tijden niet hadden gezien) uitgeraasd op de kleine speelplek en daarna was het tijd om de modderige bende naar de bus te begeleiden. Op de valreep grepen we nog een wegloper van een andere collega bij zijn kladden (er zat waarschijnlijk iets in de lucht deze week…) en daarna was het toch echt weekend.

  • met de onstuimige vrijdagmiddagbende in de Scheveningse Bosjes