Mister Dog en het mysterie van de verdwenen drol

mysterie
  • De verdachte kort na zijn aanhouding

Zoals altijd brachten we na de ochtendwandeling de ochtendploeg thuis terwijl we de middagploeg ophaalden.

Halverwege deze thuisbreng/ophaalronde begon het in de bus ineens enorm te stinken, ik meende onmiskenbaar de lucht van labrador D. te herkennen (labrador D. moet u weten, moet altijd heeel erg nodig heeel erg veel poepen en heeft bovendien wel eens vaker een ongelukje in de bus gehad en wij herkennen zijn odeur uit duizenden). Snel de bus aan de kant gezet en met angst en beven (en een rol wc-papier) de laadruimte ingestapt en daar lag… niets! Wel waren er vaag een paar vegen te zien in het profiel van de rubberen anti-slipvloer, toevallig precies in de hoek waar D. zat, pal naast labrador S.

Labrador S. logeert momenteel in huize Dog en werd, tot groot ongenoegen van onze werkster, aldaar afgezet. (S. herstelt van een operatie aan zijn knie, loopt daarom altijd aan de lijn en kan nog geen twee wandelingen aan dus ik had geen andere keuze dan hem daar na de ochtendwandeling te droppen).

Tijdens de middagwandeling viel het op dat labrador D. helemaal niet hoefde te poepen, dat was nooit eerder vertoond. Er begon nu toch iets te dagen…

Nadat de hele middagploeg was thuisgebracht en we in een fris en proper huize Dog bijkwamen van de wandelingen liep S. plotsklaps perfect getimed – namelijk precies op het moment dat Mrs Dog uit haar werk thuiskwam – naar zijn bench om daar door de tralies even goed in alle windrichtingen over zijn nek te gaan; de hele bench, de gordijnen, een houten kastje en drie logeerkussens – wat een feest – onder de uitgekotste poep.

Gelukkig, mysterie opgelost!