Een dubbele portie bos voor de donderdagmiddagploeg

Met een volle ochtendroute moesten we bij het ophalen en wegbrengen van Vogelwijk tot Scheveningen over en om de afsluitingen van de Segbroek/Sportlaan plus Scheveningseweg zien te klunen. Dat lukte wel maar de middagploeg werd wat later opgehaald dan normaal.

Dat gaf direct een logistiek probleempje want Ozzie mag helemaal niet zo laat buitenspelen van zijn moeder. De middagshift hebben we daarom maar in twee etappes gehakt, één wandeling (met Ozzie) in de Scheveningse Bosjes en daarna nog een bonuswandeling (zonder Ozzie) in het Belvédèrebos. Dat laatste vond men behoorlijk spannend, ineens tegen de normale routine in weer de bus uit bij een ander bos. Het bos werd dan ook millimeter voor millimeter afgesnuffeld. Read more “Een dubbele portie bos voor de donderdagmiddagploeg”

Beach party op donderdagmorgen

Voorlopig de laatste zonnige dag dus er zat voor de ochtendploeg echt niets anders op dan naar het strand te gaan.

Het was een grote vrolijke bende. Beide flatcoatjes hadden elkaar weer direct helemaal gevonden en kregen iedereen aan het spelen. Vrolijkheid alom. Op de terugweg haakte ook nog eens de roedel van de Uitlaatjuf aan en konden we spreken van een heuse beach party. Read more “Beach party op donderdagmorgen”

Woensdagmiddag op de Zandmotor

De beregezellige wandeling van vanmorgen leek moeilijk te overtreffen maar de middagploeg deed het feestje nog eens dunnetjes over op de Zandmotor. Bruun, de escape artist van vorige week, liep voor de zekerheid aan twee lijnen, daar gaan we heel langzaam wat mee opbouwen. Ze had het daardoor niet minder naar haar zin… Read more “Woensdagmiddag op de Zandmotor”

Prinsjesdag in de bosjes

Nu is onze stad sowieso altijd al voor de helft afgesloten in verband met semipermanente (weg)werkzaamheden en de gebruikelijke megalomane toestanden ter meerdere glorie van het curriculum van de zoveelste uit de provincie geïmporteerde wethouder maar vandaag konden we daar nog eens een oer-Haagsche traditie bij optellen; de prinsjesdagafsluitingen!

Ondanks de barricades op onze ophaalroute wisten wisten we behendig genoeg door het verkeer te laveren om slechts een kwartiertje later dan normaal bij het strand aan te komen. Tot onze schrik stond daar al een leger SUV-moeders hordes kinderen uit te laden (allemaal vrij vandaag natuurlijk die Haagse rakkertjes) dus snel weer rechtsomkeert gemaakt en koers gezet richting onze vertrouwde bosjes.

De ochtendploeg

Daar was het – zeker vanmorgen – aangenaam rustig. De ochtendwandeling verliep ‘smooth’ totdat we op een duister paadje de dakloze meneer die normaal ietsje verderop in een tentje bivakkeert slapend op de grond aantroffen. Klaarblijkelijk had hij een goede dag gehad, hij had niet alleen zodanig goed gescoord dat hij zijn tentje niet eens meer redde maar hij had ook nog eens een rijk gevuld tasje van de dönerkebabtent naast hem staan. Het was ons nog niet duidelijk of dit zijn ontbijt had moeten worden of dat hij vannacht voortijdig crashte maar het maakte allemaal al niet meer uit, beagle Jip had het tasje reeds te pakken en rende er mee de bosjes in. Read more “Prinsjesdag in de bosjes”

Maandagmiddag in het bos

Ons vermoeden dat de horde pre-prinsjesdagtoeristen na het vertier massaal aan de wandel zouden gaan op ‘ons’ strand bleek juist, er zat voor de middagploeg weinig anders op dan uit te wijken naar het bos. Geen straf overigens, we hebben er heerlijk gewandeld.

Molly liep slechts een maal weg, samen met Buddy van de concurrentie die we vorige week nog in onze roedel te gast hadden, Aaf had de pech dat er veel kinderen in het bos waren (niet bepaald Aafs favoriete creaturen), nieuweling Eli had het reuze naar haar zin terwijl haar huisgenote Layla als vanouds in haar rol van rauwdouwer zat en brutale ventjes als Maxx en Ozzie flink de oren waste. Labradors Penny, Duke en Bailey ruimden ondertussen – geholpen door Tess en Scharrel – het hele bos netjes op. Voor we het wisten zat de middagshift er alweer op. Read more “Maandagmiddag in het bos”

De maandagochtendploeg op het strand

Terwijl er aan de andere kant van de Pier een hele hoop drukte gaande was ivm het oefenen voor Prinsjesdag genoten wij van prachtige blauwe luchten en een heerlijk rustig strand. Wat een fijne start van de week weer… Read more “De maandagochtendploeg op het strand”

De wekelijkse afsluiter op de Zandmotor

Tradities zijn er om in stand te houden; de vrijdagmiddagploeg mocht de week wegwandelen op de Zandmotor bij Monster.

De roedel was van een iets andere samenstelling dan normaal op vrijdagmiddag maar daarom niet minder gezellig. Na wat heilzame wisselbaden (zoetwater – zoutwater – zoetwater) en het betere ren- en vliegwerk was eenieder klaar voor het weekend en aanvaarden wij – geheel afgemat – de terugweg door de duinen richting bus.
Goed weekend allemaal! Read more “De wekelijkse afsluiter op de Zandmotor”

Even voorstellen…

Hallo, ik ben Eli, ik ben een beagledametje van net een jaar en ik mag sinds een tijdje bij labrador Layla wonen.

Chocoladebruine Laya kent u waarschijnlijk nog wel, zij ging vroeger al met Mister Dog mee en is na een langdurige sabbatical weer terug, vanaf vandaag mogen wij samen mee met de roedel.

Ik vond het wel een beetje heel erg spannend allemaal. Mister Dog was gisteravond al even langsgeweest om mij helemaal vol te stoppen met allerlei lekkers maar vandaag liet ik me toch maar niet zomaar aanlijnen, daar hebben we eerst gezellig een kwartiertje voor op de deurmat gezeten met heeel veel koekjes. U moet weten dat ik mensen namelijk een beetje eng vind, logisch want ik ben in een laboratorium geboren en als ik niet na een half jaar was gered zou ik nu voor allerlei nare experimenten zijn gebruikt dus mensen vind ik per definitie hoogst verdacht!! Read more “Even voorstellen…”