Subtropische ochtendwandeling in de bosjes

In verband met de warmte gingen we vandaag al vroeg met een gecombineerde groep van ochtend- en middagklantjes het bos in om op ons gemak over alle schaduwpaadjes van waterpomp naar waterpomp te slenteren.

Druktemakers Luana en Luka hadden geen last van de warmte en liepen telkens alvast vooruit om de route voor ons uit te zetten. Eigenwijs als wij zijn slenterden wij steevast de andere kant uit. Na zo’n drie kwartier slenteren stopten we voor een vervroegde vrijmibo bij de duinwaterpomp. Daarna werd iedereen – met de airconditioning op volle toeren – ruim voor de grootste hitte weer thuisgebracht. WEEKEND!
Read more “Subtropische ochtendwandeling in de bosjes”

Twee extra vroege tropenshifts op donderdag

In verband met de warmte deden we vandaag tweemaal extra vroeg de Scheveningse Bosjes aan.

Daar hebben we vooral een beetje in de schaduw geslenterd, loom rondgehangen en ons diverse malen vol laten lopen bij de waterpomp. Bruun en Ozzie (in de tweede shift) leken nog niet helemaal op de hoogte van de met het hitteplan gepaard gaande protocollen en vlogen als raketten door het bos. De rest keek het – vanuit vers gegraven koele zandkuilen – met lede ogen aan…
Read more “Twee extra vroege tropenshifts op donderdag”

Woensdagmiddag, Elsenburgerbos

De middagploeg reed naar Rijswijk voor een zwem- en schaduwfestijn in het Elsenburgerbos.

Na eerst even lekker te hebben geplonsd bij het hondenstrandje had iedereen ineens een energie-boost zijn we ons als een stel wilden droog gaan rennen over de schaduwrijke mountainbikepaadjes. Het tempo ging al snel weer omlaag en op de terugweg bleef het opvallend stil in het hondencompartiment. Missie geslaagd!

Read more “Woensdagmiddag, Elsenburgerbos”

Woensdagmorgen op het strand

  • (foto: Brenda van Decaf)

Omdat Decaf voorgaande keer bij het loslaten gewoon op het strand bleef zitten zonder zich te verroeren (en daarna gepaste afstand hield van ondergetekende) stelden ze bij haar thuis voor om de helft van haar personeel naar het strand te sturen als undercover-backup. Die helft werd in dit geval vertegenwoordigd door bazin Brenda die tevens al het beeldmateriaal bij deze post schoot.

Op het filmpje is te zien hoe we aangelijnd de strandtenten voorbij lopen en dat het scenario van afgelopen keer zich bij het loslaten herhaalde. Gelukkig kwam Brenda ineens uit het niets ‘toevallig’ langs en werd het toch nog een hele gezellige strandwandeling waarbij we Joep als experiment hebben ingezet om Decaf te coachen. Dat experiment zetten we wegens succes volgende week woensdag voort.

Read more “Woensdagmorgen op het strand”

Een stralend zonnige dinsdag

Alle nattigheid van gisteren was vandaag gelukkig snel vergeten.

De ochtendploeg ging naar het strand bij Zwarte Pad voor een retourtje Wassenaar. Het werd een stevige doch gezellige wandeling met zo nu en dan frolic-pauze en halverwege een onfris incidentje met een gescheurde poepzak (ik bespaar u de details / lang leve de babydoekjes!).

De middagploeg reed voor een boswandeling naar Clingendael. Lola en Sita waren vergeten dat ik eigenlijk altijd het programma samenstel en besloten halverwege de grote bunker dat het tijd werd voor een zwempartij. Stemverheffen mocht niet baten, sterker nog, de rest hobbelde vrolijk achter de dames aan iedereen lag al lekker baantjes te trekken tegen de tijd dat ik ter plaatse was… We hebben er maar om gelachen, het was er tenslotte prima weer voor.
Read more “Een stralend zonnige dinsdag”

Vrijdagmiddag op het Monsterse strand

In verband met ongekend hoge parkeerdruk rond onze vaste vrijdagmiddagplek ging de middagploeg aan de slag op het strand van Monster.

Dat was geen slecht idee. We hebben aan zee gespeeld totdat we aan de horizon een paardenuitlaatservice zagen opdoemen. Vervolgens hebben we heerlijk gechild in de duintjes en ons uitstekend vermaakt op de grote zandvlakte naast de Zandmotor. Na afloop dronken we nog wat water uit de pomp maar dat vond men lang niet zo lekker als het Scheveningse Duinwater. Gelukkig stond daar nog een jerrycan vol van in de bus…

Read more “Vrijdagmiddag op het Monsterse strand”

De vrijdagochtendploeg op het strand

Een extra lange strandwandeling voor de ochtendploeg.

We wandelden op ons gemak naar de strandopgang bij Meijendel waar we even lekker hebben gechild op het strand om vervolgens weer terug te wandelen. Iedereen was hartstikke braaf, alleen moest Scharrel even nablijven bij de bus en honderd strafregels schrijven…
Read more “De vrijdagochtendploeg op het strand”