Strandwandelen met de woensdagochtendploeg

Strakblauwe lucht, stralende zon, klein zuchtje wind, laag water en keihard zand; de ochtendploeg wandelde onder perfecte omstandigheden!

Als bonus hadden we slechts een klein roedeltje, wandelde ex-trainee Erik gezellig mee en hadden we heel even gezelschap van een zeehond. Read more “Strandwandelen met de woensdagochtendploeg”

Van miezer tot pijpenstelen op maandag

De dag begon met een ochtendwandeling in de motregen en eindigde met een middagwandeling in de stromende regen.

Optimistisch besloot ik bij aanvang van de ochtendwandeling dat een weerbarstige flatcoated roedelgenote het weer zonder lange lijn mocht proberen.

Spijt!

Read more “Van miezer tot pijpenstelen op maandag”

Plastic schoenen

Zowel privé als tijdens het werk verplaats ik mij steevast in een paar chelsea boots van Blundstone.

Uitstekend comfort, veterloos in/uitstapgemak en uitermate geschikt voor avonturen in the great outdoors. Ondanks het comfort schuurde het leer een beetje met mijn vegetarische bestaan en op zoek naar een diervriendelijk alternatief heb ik lui vanachter mijn laptop bij Zalando een paar vegan (lees: nep-lederen) chelsea boots besteld.

Het model pakte in het echt iets minder stoer uit dan op de foto, het voelde de eerste schreden een beetje als naar dansles* gaan ipv eropuit te trekken met de roedel voor een stevige off road wandeling. Read more “Plastic schoenen”

Het vrijdagmiddaguitstapje naar de Zandmotor

De vrijdagmiddagploeg reed traditiegetrouw naar Monster voor een uitstapje op de Zandmotor.

Als verrassing hadden zich daar naast de lagune nieuwe grote plassen gevormd waar we uiteraard allemaal even flink doorheen moesten racen. Sita en Duke zagen dit als een uitgelezen kans om direct aan het begin van de wandeling al goed smerig te worden en namen het er flink van.

Na een beetje te zijn uitgeraasd maakten we het geijkte rondje af; grote vlakte, zee, lagune, duinen, bus, WEEKEND! Read more “Het vrijdagmiddaguitstapje naar de Zandmotor”

Vrijdagmorgen, Zwarte Pad, Scheveningen

De ochtendploeg had er zin in!

We begonnen de workout in de duinen waar ongekende snelheden werden bereikt. Vervolgens voerde de wandeling ons langs de zee waar de pootjes weer even konden afkoelen. Bij het aanvaarden van de terugweg kwamen we met de roedels van collega’s Suzanne en Misja op hetzelfde punt samen. Met een kudde die qua omvang deed denken aan de grote trek in Tanzania bewogen we ons gezamenlijk terug richting strandopgang, wat een feest! Read more “Vrijdagmorgen, Zwarte Pad, Scheveningen”

Donderdagmiddag, Zwarte Pad, Scheveningen

De middagploeg ging aan de slag in de duinen en daar werd opvallend leuk gespeeld.

Nieuwe ster Fida lijkt daar de katalysator in te zijn, fantastisch, die gaat het nog ver schoppen in de roedel! De terugweg voerde ons over het strand en wel samen met de roedel van collega Misja. Dat werd een extreem gezellige boel en iedereen kwam echt helemaal stuk bij de bus aan. Eer van ons werk! Read more “Donderdagmiddag, Zwarte Pad, Scheveningen”

Finns verjaarspartijtje

Feest vandaag in de ochtendploeg!

Finn, die er afgelopen maandag op zijn eigen verjaardagsfeestje vandoor ging, kreeg vandaag een herkansing en had de hele ochtendploeg uitgenodigd voor een strandfeestje.

Het werd dolle pret op het strand en in het duin. Toen iedereen helemaal moe gespeeld was hebben we luidkeels gezongen bij de bus, daarna was er nog en lekkere traktatie en werd iedereen weer thuisgebracht.

Namens de hele roedel van harte gefeliciteerd met je tweede verjaardag Finn! Read more “Finns verjaarspartijtje”

Tweemaal mazzel met het weer op woensdag

De ochtendploeg was een tikje aan de late kant en dat kwam goed uit, we konden zo fijn nog even vijf minuten schuilen in de bus voor de korte doch hevige hagelbui die losbarstte toen we bij het strand aankwamen. De rest van de wandeling hielden we het – op een enkel spatje na – lekker droog.

De middagploeg was al onderweg richting Monster toen buienradar ons op het hart drukte vooral om te keren om op Scheveningen te gaan wandelen. Braaf als we zijn gaven we hier direct gehoor aan en inderdaad; vanaf het Zwarte Pad waren de pikzwarte wolken richting Zandmotor goed zichtbaar. Om deze dag helemaal droog af te sluiten vluchtten we – samen met de roedel van de Uitlaatjuf die we weer eens tegenkwamen op het strand – een kwartiertje eerder dan gepland weer richting parkeerplaats. precies op tijd! Read more “Tweemaal mazzel met het weer op woensdag”