Maandag, Zwarte pad / Oostduinpark

Het enige dat blue was deze Monday was de sky, we kijken terug op een perfecte wandeldag.

Omdat wij niet wisten wat de stand van zaken was in het paraffineverhaal deden we twee maal de duinen aan vandaag. Achteraf bleek dat er op ons strand geen paraffine is aangetroffen, wel lag er een heus zeebanket in de vloedlijn dus was het met de vraatzuchtige bendes van de maandag nog steeds zaak deze te mijden. Read more “Maandag, Zwarte pad / Oostduinpark”

De weekafsluiter

De vrijdagmiddagploeg sloot de week af met een extra gezellige wandeling op het strand van Monster en de Zandmotor.

Tot ons grote genoegen troffen we een nieuwe ondiepe plas aan de kant van Monster, goed voor een stief kwartiertje waterpret. Daarna was het zaak ons lekker droog te spelen en kilometers te maken totdat we helemaal klaar waren voor het WEEKEND! Read more “De weekafsluiter”

Bevroren duinen voor de ochtendploeg

De vrijdagochtendploeg mocht aan de slag onder idyllische wandelomstandigheden.

Slechts een handjevol wandelaars op het strand, strak blauwe lucht, aangenaam winterzonnetje en keihard bevroren zand en duinen. Het plezier van de roedel spatte er vanaf!

Op de terugweg spotten we nog een zeehondje op het strand, vlak voor de strandopgang. Uiteraard werd de stakker al snel omringd door onnadenkende selfie-artiestenRead more “Bevroren duinen voor de ochtendploeg”

Donderdag, Scheveningse Bosjes

Vandaag schuilden we met beide wandelingen in de Scheveningse Bosjes.

Best een beetje wennen weer, zo middenin ons strandwandelseizoen.
De harde kern van de ochtendploeg kreeg het – onder de bezielende leiding van Spook – dan ook voor elkaar om bijna een angstig hondje het bos uit te jagen. Gelukkig kwam het allemaal weer goed maar de actie verdiende geen schoonheidsprijs. Als wij iets vervelend vinden is het wel overlast veroorzaken naar andere bezoekers in een uitlaatgebied en de hele meute jagers kreeg dan ook een gepaste time-out aan de lijn.

De middagploeg gedroeg zich wat beter maar kreeg als beloning flink wat hagel te verduren. Read more “Donderdag, Scheveningse Bosjes”

Woensdag, Zwarte Pad, Scheveningen

Twee strand/duinwandelingen vandaag.

De ochtendploeg mocht op de heenweg nog even lekker door de branding rennen maar met de middagploeg hebben we die gemeden; met zes (6!) labradors in de roedel is het zaak ver weg te blijven van alles dat voor eetbaar door zou kunnen gaan. In een rechte lijn naar de duinen dus waar er – op een verdwaalde konijnenkeutel na – niets te snacken viel.

De ochtendploeg wist het droog te houden maar de middagploeg had pech en werd op de terugweg het slachtoffer van een nare bui regen. Read more “Woensdag, Zwarte Pad, Scheveningen”

Maandag, Zwarte Pad, Scheveningen

  • collega Jorine betrapte ons op heterdaad en schoot deze foto vanuit de verte

Twee maal een strandwandeling bij het Zwarte Pad vandaag.

De ochtendploeg kwam binnen onder een prachtige regenboog, helaas hoorde daar – de naam zegt het al – ook een beetje regen bij. De middagploeg hield het droog maar had een tikje vreemde wandeling, zo kwamen we bijvoorbeeld een taichi-mevrouw tegen die met medewerking van de wind peper in de ogen van de honden probeerde te strooien zodra ze bij haar in de buurt kwamen, uiteraard wekte dit de nieuwsgierigheid van alle honden dus dat werd een bizar tafereel. Toen ik het potje van haar probeerde af te pakken krijsde ze als een speenvarken. Later begreep ik dat collega Uitlaatjuf eenzelfde ervaring had met deze mevrouw. Onze-lieve-Heer heeft vreemde kostgangers…

Door dit soort incidenten plus het gegeven dat de middagploeg op maandag vol types zit die nauwelijks aan onze basisvoorwaarden voldoen kwam er van filmen helemaal niets terecht dus u moet het doen met een filmpje van de ochtendwandeling: Read more “Maandag, Zwarte Pad, Scheveningen”

Donderdag, Zwarte pad, Scheveningen

We hadden deze dag de beschikking over een uitzonderlijk breed strand.

Door het hoge water van afgelopen dinsdag was het ook lekker schoon en viel er voor de vraatzuchtigen onder ons nauwelijks iets te snacken. De ochtendploeg liep een stukje op met de roedel van collega Jorine om even later gezamenlijk vanuit de duinen de roedel van collega Erik te belagen. Heerlijk zo’n enorm hondenfeest en ruimte genoeg vandaag!

De middagploeg was van zichzelf al van een formaatje XL en maakte er een XXL feestje van. Read more “Donderdag, Zwarte pad, Scheveningen”