Maandag, Zwarte Pad

We halen viszla Luna deze week op haar logeeradres op, helaas logeert ze precies aan de andere kant van de ochtendspits die op maandagmorgen iets drukker bleek dat we hadden kunnen bevroeden. Dit, in combinatie met de gebruikelijke klusbussenterreur op maandagmorgen, maakte dat we de rest van de dag wat later waren met ophalen, wandelen en thuisbrengen.

De wandelingen waren er niet minder leuk om. De uit de kluiten gewassen ochtendploeg had het geluk dat het laag water was en kon eindeloos tekeer gaan op de zandbanken. De middagploeg was ook een maatje groter dan normaal, temeer omdat we oudgedienden Dirk en Jet tegenkwamen die gezellig even aanhaakten bij de roedel, leuk om die weer te zien! Read more “Maandag, Zwarte Pad”

Vrijdagmiddag, strand Molenslag Monster

  • #nofilter

De middagploeg ging voor een fijne strandwandeling naar de Molenslag in Monster.

Dat was op twee paardenmeisjes en Mister Dogs buren na (hilarisch toeval) zo goed als verlaten. We gingen keihard voor de kilometers, basset Pacha bleef om de haverklap op de handrem staan om ons aan te kijken met een blik van “jullie vergissen je, de bus is de andere kant op”, pas op de terug weg leefde hij een beetje op en betrapten we hem zelfs op een bescheiden blije huppel. Omdat het toch al bijna weekend was liepen we stiekem een beetje langer dan gebruikelijk en het schemerde al behoorlijk toen we bij de bus aankwamen. Moe maar voldaan reden we weer terug richting Den Haag. Read more “Vrijdagmiddag, strand Molenslag Monster”

Vrijdagmorgen, zwarte Pad

Rennen en spelen in de branding, scharrelen, snuffelen en verstoppertje spelen in de duinen, vraatzuchtigen die het strand proberen op te schonen, Joep die bananen in zijn oren heeft en tot twee maal toe op eigen houtje liefde & aandacht gaat halen bij de concurrentie die elders op het strand loopt, kortom: Business as usual! Read more “Vrijdagmorgen, zwarte Pad”

Nanna’s afscheidsfeestje

De dag die je wist dat zou komen…

Vandaag was het dan zover, Nanna – onze duitse staande schone die helaas ver buiten ons ophaalgebied gaat wonen – was voor de allerlaatste keer met ons mee.

Ze had hier gelukkig wel een prachtige dag voor uitgekozen dat maakte het afscheid direct een stuk vrolijker. Wat ook enorm hielp was de exorbitante hoeveelheid delicatessen die ze had meegenomen om uit te delen, daar hebben we de hele dag door van genoten de roedel is nog nooit zo netjes bij elkaar gebleven…

Nanna mocht kiezen waar er gewandeld ging worden en dat werd dus twee maal zwarte pad en dan het liefst een beetje in de duinen. Dat laatste had ik wel zien aankomen; vorige week hebben we daar namelijk al de eerste reeën mogen spotten. Helaas voor Nanna lieten de reeën zich vandaag niet zien maar het mooie weer en de traktaties compenseerden dit ruimschoots. Read more “Nanna’s afscheidsfeestje”

Bijke’s verjaardagsstrandfeestje

Feest vandaag! Zowel Bijke als Joep vierden hun 6e verjaardag. Nou ja, Joep vierde het niet echt – nu hij de middelbare leeftijd heeft bereikt is de lol van het vieren er wel een beetje af zegt hij (ze gaan op de baas lijken hè) – en daarom gaf hij Bijke alle ruimte om groots uit te pakken.

En dat deed ze! Bijke had de hele ochtendploeg, de hele middagploeg én de hele middagklas van de Uitlaatjuf uitgenodigd voor haar verjaardagsstrandfeestje bij het Zwarte Pad. Read more “Bijke’s verjaardagsstrandfeestje”

Warmste 6 november ooit gemeten

Wij hebben ons deze warmste 6 november ooit gemeten uitstekend weten te vermaken op het strand.

De ochtendploeg kwam bij eb het strand op en kon daardoor eindeloos lag spelen op de zandbanken. De middagploeg liep de roedels van de concurrentie tegen het lijf waarop er even flink gespeeld werd. Vervolgens hebben we nog wat kilometers gemaakt langs de branding. Wij hopen dat er morgen weer een warmterecord sneuvelt! Read more “Warmste 6 november ooit gemeten”

Roedels aller landen vereenigt U

Vandaag trokken we de hele dag gezellig met andere roedels op.

De ochtendploeg deed dat met maar liefst twee Wassenaarse roedels simultaan dus dat werd driedubbele pret. De middagploeg sloot zich halverwege de wandeling aan bij het klasje van de Uitlaatjuf en maakte er ook een feestje van.
Read more “Roedels aller landen vereenigt U”

Vrijdagmiddag, hondendijk Monster

Door omstandigheden ineens maar een relatief klein roedeltje deze vrijdagmiddag. Dit, in combinatie met het hoge rugzakjesgehalte, was een goed uitgangspunt om ons weer eens op de hondendijk te laten zien. Prompt kwamen we allemaal bekende honden (en bazen) tegen en werd het een gezellige afsluiter van deze wandelweek. Read more “Vrijdagmiddag, hondendijk Monster”