Vrijdagmiddag op de zandmotor

De middagploeg wandelde het laatste restje wandelweek weg op de zandmotor bij Monster.

We genoten bijna de hele wandeling van een stralende zon maar tegen het einde van de wandeling werden we nog net even overvallen door een rap opkomende dichte mist. Maakte ons niet meer uit, we hadden er toch al een fantastische wandeling opzitten. Read more “Vrijdagmiddag op de zandmotor”

Vrijdagmorgen op het strand

De ochtendploeg mochtg voor de laatste keer deze week op het strand aan de slag.

Het was prachtig weer en afgaande op de hoeveelheid auto’s op de parkeerplaats was het al redelijk druk op het strand. Omdat wij helemaal geen zin hadden in drukte zijn we met z’n allen aangelijnd snel alle drukte en de strandtenten-in-opbouw voorbij gelopen waarna we het strand en de duinen voor ons alleen hadden en genoten van een relaxte wandeling in de zon. Heerlijk! Read more “Vrijdagmorgen op het strand”

Grijstinten

Beide wandelingen speelden zich vandaag af in grijstinten.

De ochtendploeg had de mazzel dat het eb was en kon zich helemaal uitleven op de zandbanken.

De middagploeg moest genoegen nemen met een iets smaller strand en was op de heenweg lekker druk maar de echte gezellige drukte begon pas toen we samen met de roedel van de Uitlaatjuf terugliepen. Read more “Grijstinten”

Woensdagmiddag in het bos

Eigenlijk waren we met de middagploeg op weg naar het strand, de route voerde ons echter langs het bos waar opvallend weinig uitlaatbusjes stonden, welgeteld één. Dat betekende waarschijnlijk dat de rest bij het strand stond, reden genoeg om ons reisdoel ter plekke bij te stellen. Read more “Woensdagmiddag in het bos”

Dinsdag

We hebben er wederom een fantastische dag aan het strand opzitten.

De ochtendploeg moest wegens gedoe op de parkeerplaats met grote kranen en zeecontainers gebruik maken van een andere strandopgang. Omdat er aan die kant ook nogal wat bedrijvigheid heerste met allerlei materieel op het strand zijn we keurig aangelijnd naar ons ‘eigen’ stuk strand gelopen. Dat zag er blijkbaar goed uit want we werden door Jan en alleman op de foto gezet (en dan had ik me nog niet eens geschoren!). Read more “Dinsdag”

Zandmotor op vrijdagmiddag

De middagploeg ging traditiegetrouw aan de slag op de Zandmotor.

Vanaf het moment dat iedereen los mocht was het direct een feestje. Rennend en spelend liepen we via de lagune – die met dit weer grijsgroen was ipv blauw – richting zee. Halverwege zag ik ineens enkele neuzen de lucht ingaan en renden een aantal dames, Belle voorop, de andere kant uit. Read more “Zandmotor op vrijdagmiddag”

Weglopen op vrijdagmorgen

Een nieuwe traditie op vrijdagmorgen: Het weglopen van Roka.

Vanmorgen was het weer zover… Heel even leek het goed te gaan totdat er zich weer een ‘verdachte situatie’ voordeed (ik deelde stukjes runderlong uit die ik vanmorgen vroeg speciaal voor deze gelegenheid op een nuchtere maag – kokhalzend – had staan knippen) en meneer hem, ondanks de zes meter lange lijn, smeerde richting Wassenaar. Omdat hij toch met gps-tracker loopt hebben we hem maar even gelaten en zijn we gewoon met de rest gezellig verder gewandeld. Read more “Weglopen op vrijdagmorgen”

De donderdagmiddagwandeling verliep iets anders dan gepland

Het weer klaarde tijdens de ophaalronde al behoorlijk op, zelfs zodanig dat we besloten naar het strand te gaan met de middagploeg.

Men had er behoorlijk zin in en er werd blij gerend en gespeeld. Halverwege sloot de roedel van de Uitlaatjuf zich bij ons aan. Marian (de Uitlaatjuf) vertelde me dat haar nieuwe shitzu Jacky van de lijn was ontsnapt en zich niet meer liet aanlijnen. Meneer koerste op dat moment – waarschijnlijk geschrokken van deze dubbele roedeltoestand – al richting duingebied. Om te voorkomen dat hij verder opgejaagd zou worden lijnde ik iedereen direct aan en ging op gepaste afstand langs de duinrand achter hem aan in de hoop dat dat hem weer het strand op zou sturen. De Uitlaatjuf rende inmiddels over het strand richting strandopgang. Hoe dit allemaal verder gaat kunt u lezen in dit verslag van de Uitlaatjuf. Read more “De donderdagmiddagwandeling verliep iets anders dan gepland”