Vrijdagmiddag in de bosjes van Zanen / Clingendael

Het was aangenaam rustig en aangenaam koel in het donkere bunker- en beukenbos. We hebben relaxed gewandeld en heerlijk in het water gespeeld. Sommige types lagen daar dan wel iets eerder in dan geoorloofd maar we zagen het voor een keertje door de vingers. Op de terugweg leek Pico het niet zo naar haar zin te hebben en was ze zo angstig dat ze voor de zekerheid maar even aan de lijn ging. Toen ik ook Nanna nerveus zag focussen begreep ik ineens wat er aan de hand was; heel in de verte op de schietbaan bij de Waalsdorpervlakte werd er lustig op los geknald! Met een overdreven opgewekt stemgeluid – ik hoop dat niemand in het bos mij gehoord heeft – en een handvol frolicjes als afleiding zijn we langzaam het bos weer uitgeslenterd. Read more “Vrijdagmiddag in de bosjes van Zanen / Clingendael”

Vrijdagmorgen in de Scheveningse Bosjes

Een aangename ochtendwandeling in de Scheveningse Bosjes deze vrijdag.

Het was u wellicht al opgevallen dat zwarte labrador Senna – huisgenoot van Maxx – deze week weer even van de partij was. Wel netjes aan de riem want Senna is herstellende van een gecompliceerde kruisband-blessure. Dat weerhield Senna er niet van om enthousiast alle kanten uit te vliegen en de hier en daar wat schokkerige videobeelden mogen dan ook allemaal op het conto van Senna. Ter verhoging van de wandelvreugde kwamen we de roedel van Jessica tegen, extra leuk omdat Jessica honden heeft die vroeger met mij meeliepen en vice versa dus dat werd me het feestje wel. Read more “Vrijdagmorgen in de Scheveningse Bosjes”

Met de ochtendploeg naar het strand

Bewolkt met een stevige bries, prima strandweer voor de ochtendploeg!

Het eerste uur kwamen we nauwelijks iemand tegen, pas op de terugweg kwamen er wat mensen het strand op. Bijvoorbeeld de mevrouw die heel hard panisch “Ga Weg!!!!” gilde tegen Roka en Spook die haar boerenfox vriendelijk kwamen begroeten?! En even later de onvermijdelijke meneer met werpstok en zwarte labrador waar we met een grote boog omheen probeerden te lopen maar meneer deed zijn uiterste best om ons de pas af te snijden zodat hij nog nét een bal voor de roedel langs kon gooien. Gelukkig had ik dit voorzien en de echte ballenfetisjisten al aan de lijn geslingerd waardoor we snel een omtrekkende beweging de andere kant uit konden maken.

Terwijl meneer zijn weg langs de branding vervolgde zag ik de roedel van collega Bas onze kant opkomen. Zodra meneer deze roedel passeerde deed hij hetzelfde, hop, een bal voor de roedel langsgooien met uiteraard direct een knokpartij tussen zijn hond en enkele ballenrovers tot gevolg. Nu schreeuwde meneer moord en brand. Het lukte Bas om heel snel enkele types aan te lijnen, de knokkers én zijn roedel onder controle te krijgen en daarna de bal aan een van zijn honden te ontfutselen en terug te geven aan meneer. En je gelooft het niet; meneer gooit daarop direct de bal weer dwars door de roedel om vervolgens heel hard te gaan gillen dat er een hond met de bal vandoor gaat.

Ik fantaseerde inmiddels hoe ik een flinke aanloop zou nemen om de werpstok oneindig diep bij meneer zijn rectum in te schoppen maar die voorpret maakte eigenlijk al dat ik de situatie kalm kon opnemen. Bas besloot het er ook maar bij te laten en wandelde verder met zijn roedel. Voor ons was het al tijd om iedereen aan te lijnen en het strand te verlaten. We zagen nog net hoe meneer de bal voor een groepje mensen met honden langs gooide en daarna schreeuwend achter een hond met zijn tennisbal aanholde… *zucht* Read more “Met de ochtendploeg naar het strand”

Naar de Scheveningse Bosjes op woensdagochtend

Trainee was weer van de partij deze woensdagochtend en om e.e.a. eens goed te observeren hielden we extra lang halt op de speelplekken. Roedelobservaties vervelen echt geen dag en ook vandaag werden we getrakteerd op een partijtje entertainment van de bovenste plank. Kijkt u gezellig een stukje mee:

Twee maal een thuiswedstrijd op maandag

Zowel de ochtend- als middagploeg speelde een thuiswedstrijd in de Scheveningse Bosjes vandaag.

De ochtendploeg kwam halverwege de wandeling collega Bas tegen met zijn roedel. Met in ons achterhoofd de wetenschap dat Bas een aantal honden overneemt tijdens de aanstaande vakantie van ondergetekende hebben we de roedels maar even lekker met elkaar laten spelen. Even later werd het een chaos want Jip was er met een andere roedel vandoor, wij hadden een verstekeling uit de roedel van Bas en de roedel waar Jip zich bij had aangesloten was een hond kwijt. Gelukkig kwam alles binnen luttele minuten weer goed…

De middagploeg begon meteen bij de waterpomp en zou daar ook nog enkele keren terugkeren. Zo bleef men lekker fris en werd er ondanks de warmte nog behoorlijk gerend. Alleen toen we op een grasveld stopten om nog even te spelen ging iedereen voor dood in het gras liggen maar toen was het toch al tijd om langzaam naar de bus terug te lopen.
Read more “Twee maal een thuiswedstrijd op maandag”

Toch nog de filmpjes van vrijdag

Twee heerlijke wandelingen deze vrijdag.

De ochtendploeg deed de Scheveningse Bosjes aan. Wederom kwamen we aan het begin van de wandeling andere roedels tegen waar we lekker mee hebben gespeeld om onze weg rustig slenterend over de koelere schaduwpaadjes te vervolgen.

De middagploeg ging voor de traditionele weekuitsmijter bij Monster de Zandmotor op. Iedereen was bijzonder goed gemutst, zelfs alle lone rangers, hittepetitjes en rugzakjes waren – op hun manier dan – sociaal en gezellig. Het wordt nog weleens wat met deze vrijdagmiddagclub!
Read more “Toch nog de filmpjes van vrijdag”