De middagploeg bewandelt de Vlietlanden

woensdagmiddag vlietlanden

Vanmiddag lieten we ons door collega Fred rondleiden op de Vlietlanden bij Leidschendam.

de reisleider legt uit
– de reisleider legt uit –

Zelf hadden we het aangrenzende Leidschendammerhout al eens verkend en dat smaakte sowieso al naar meer. De honden waren zichtbaar opgetogen om op een nieuwe plek aan de slag te gaan. De roedel van Fred komen we ‘s winters vaak op het strand tegen en deze zat dan ook vol oude bekenden. Het zwemwater werd direct goed benut en men maakte er een gezellige boel van.

Zoals altijd nam beagle Norbert de achterhoede voor zijn rekening. Dat deed hij goed, totdat we een bruggetje over gingen waar Norbert (naar later bleek) in zijn unieke knurfterigheid rechtsaf sloeg ipv rechtdoor achter ons aan te lopen. Bij het telmomentje even verderop kwamen we er dus eentje tekort… Roepen bleef zonder resultaat dus er zat niets anders op dan teruglopen. Ik vroeg aan mensen die ons met de fiets aan de hand tegemoet kwamen gewandeld of zij wellicht een beagle op solo-avontuur hadden gezien. Dat hadden ze inderdaad en wel een behoorlijk stuk verderop! Norbert had de kortste weg terug naar de bus genomen (het fietspad). Met aangelijnde roedel snelde ik – voorzover je met een aangelijnde Duke die niet meer zo hard kan van snellen kunt spreken – richting bus. Onderweg werd ik gebeld door een onbekend nummer. Een meneer had Norbert onder zijn hoede, inderdaad vlakbij de bus.

Meneer en mevrouw hadden Norbert op het fietspad achter een fiets aan zien rennen en waren daar in eerste instantie een beetje verbolgen over; wie laat er in godsnaam met deze temperatuur een beagle over het asfalt achter een fiets aanrennen? Toen bleek dat de beagle zelfstandig aan de boemel was bood het MrDog-label aan zijn halsband gelukkig uitkomst en werd ik direct gebeld. Deze mensen zijn onze helden de dag!

Oh, en Norbert… die loopt voortaan voorop.

  • Door de onvoorziene jacht op de verloren beagle is er weinig gefilmd vanmiddag…