Van miezer tot pijpenstelen op maandag

pijpenstelen

De dag begon met een ochtendwandeling in de motregen en eindigde met een middagwandeling in de stromende regen.

Optimistisch besloot ik bij aanvang van de ochtendwandeling dat een weerbarstige flatcoated roedelgenote het weer zonder lange lijn mocht proberen.

Spijt!


Voor de zekerheid wilde ik haar halverwege wel alvast aanlijnen voordat we zouden omkeren. Helaas, mevrouw voelde de bui al hangen en kwam zelfs geen voertje halen. Terwijl we met de rest rechtsomkeert maakten bleef zij pontificaal op het strand zitten en verroerde zich niet meer. Ik sloot een pact met de rest van de roedel en we renden gezamenlijk de duinen in om achter de eerste duinen langs met een grote boog om haar heen te sluipen en haar van achteren te verrassen. Zodra we het achterlangs het strand weer opkwamen zagen we haar al ver weg in paniek door de duinen heen en weer rennen, op zoek naar de roedel. Na slechts één keer roepen kwam mevrouw er met de snelheid van het licht aangesneld, recht in mijn armen, hebbes! Morgen toch maar weer even oefenen aan de lange lijn…

  • De ochtendploeg

De middagploeg kreeg wat meer regen dan wenselijk voor haar kiezen. Pas het allerlaatste kwartier werd het even droog en kon ik snel nog wat beelden schieten:

  • de middagploeg