De maandag aan zee

maandag

Twee maal naar het strand deze maandag.

Grote roedels vandaag, drukke roedels ook, de week begon met een heuse werkdag! Gelukkig bleek er hier en daar een hond onverwacht op vakantie te zijn, dat was dan wel weer meegenomen.

De ochtendploeg werd een beetje nat gemiezerd. Ik kreeg de bende slechts met het aanlijnen van de slechtst opgevoede types plus het aanwenden van mijn bovennatuurlijke krachten – ik haat het als ik die op maandagmorgen al moet aanspreken – langs een aangespoeld zeehondje dat er niet zo fraai bij lag. Zonder al te veel in details te willen treden leek het zo van een feestje bij Hannibal Lecter te komen.

De middagploeg zag hoe het zeehondje in de verte door mensen van het zeehondencentrum.nl werd opgehaald. De uitdaging lag nu in het staken van de wedstrijd wie er het langst in de achtergebleven lichaamsvloeistoffen kon rollen. Uiteraard wonnen de minst opgevoede honden en waren alle gediplomeerde klantjes kansloos. Gelukkig hielden we het droog vanmiddag en wisten we de frisse odeur van ontbindend zeezoogdier extra lang vast te houden…

  • Een drukke ochtendploeg

  • Een nog drukkere middagploeg

zeehondje

  • Het zeehondje dat we ‘s morgens aantroffen werd ‘s middags opgehaald.