Een donderdag met mee- en tegenvallers

donderdag

De dag begon met een meevaller; door wat last-minute roosterwijzigingen was de ophaalroute van de ochtendploeg kort genoeg om voor vertrek alvast een koffiepauze in te lassen.

Door naar de volgende meevaller; eenmaal op pad reed het lekker door en een kwartier eerder dan gepland stond ik al bij het laatste klantje in het Statenkwartier, klaar om de laatste twee Scheveningertjes te gaan halen. Helaas diende zich hier de eerste tegenvaller aan; een dikke schroef in de linkervoorband van de bus. Met een halfzachte band linea recta naar Kwikfit op de Westduinweg gereden waar men mij kon helpen als ik anderhalf uur geduld had. Ik overlegde even met de roedel in de laadruimte maar daar bleek de nood toch echt te hoog om het nog anderhalf uur vol te houden. Er zat niets anders op dan het reservewiel in te zetten. Terwijl de uiterst behulpzame monteur direct nog even alle wielen naliep ontdekten we de volgende tegenvaller; nóg een schroef, in de andere voorband. Deze zat gelukkig er gelukkig iets netter in geschroefd dan de andere en ik zou het er nog wel een dagje mee moeten kunnen redden… Ter plekke twee nieuwe banden besteld en een afspraak gemaakt voor zaterdagmorgen.

Ietwat aan de late kant gingen we uiteindelijk het strand op. Buienradar liet wat versnipperde niemendalletjes van wolkjes zien en vol goede moed trotseerden we de noordwestenwind. Na een half uurtje wandelen diende zich echter in de vorm van een pikzwart gordijn boven zee de volgende tegenvaller aan die razendsnel in onze richting bewoog. Ik besloot het op een hollen te zetten, terug richting strandopgang. Het lot was helaas net iets sneller en nam ons goed te grazen…

De middagploeg kwam midden in een hoosbui bij het strand aan. We besloten eventjes in de bus te blijven schuilen tot het ergste voorbij was. Dat duurde gelukkig niet al te lang. Er viel nog wel een spatje regen toen we het strand opliepen maar dat was niets vergeleken bij het natte pak dat we vanmorgen opliepen. Ook nu hingen er wat sluiers boven zee die rap onze kant op kwamen maar gelukkig gingen die allemaal vlak voor en achter ons voorbij, dat was dan weer een meevaller. Op de terugweg brak er zelfs even een zonnetje door en zo konden we nog een meevaller in onze zak steken.

bruinvis

  • Bruinvisje aangespoeld…

  • De (wilde) ochtendploeg

  • De middagploeg