Ontdekkingstocht op zondag

Leidschendammerhout

In het weekend wandelen we graag in gebieden waar we op weekdagen met de roedel niet komen. Vandaag was het een prima dag om samen met het logeerpartijtje een nieuw wandelgebied te gaan ontdekken.

Rijn-Schiekanaal

Net ten noorden van Leidschendam vind je – begrenst door het Rijn-Schiekanaal, de Vlietlanden en de A4 – een flink losloopgebied, het Leidschendammerhout. Parkeren doe je langs het kanaal aan de Oostvlietweg, iets voorbij nr 24 zie je een ingang naar het wandelgebied.

Toen we het laantje opliepen twijfelde ik eerst even of dit wel een goed idee was; talloze eiken waren gemarkeerd met linten die waarschuwden voor de eikenprocessierups… Iedereen maar even aan de lijn gehouden en er met ferme stappen langs gesneld.

eikenprocessierups

De moeite waard, daarna kwamen we in een oneindig losloopparadijs met bossen, weilanden, water, etc. en dan hebben we (volgens andere hondenbezitters die we tegenkwamen) nog maar 10% gezien vandaag, je loopt namelijk zo door naar bijvoorbeeld de Vlietlanden (ook gedeeltelijk losloopgebied). Hier gaan we zeker terugkomen!