Dinsdag volgens tropenrooster

hitteplan

Vandaag trad ons hitteplan in werking.

De opvangclub liep om 06.30u al in het Haagse Bos voor goede wandeling terwijl het daar nog lekker koel was.

De reguliere ochtendploeg was teruggebracht naar 4 honden (ipv 12!) en ging voor een extra vroege en korte sessie naar Meer en Bos.

Bij het hondenstrandje werd er echter niet echt gezwommen, dat bewaarden belhamels Luka en Scharrel voor het laatste moment toen we eigenlijk het bos uitgingen; bjgestaan door twee jachthonden van een dame in het bos denderden ze nog even lekker dwars door alle baggersloten achter een paar eenden aan. Ter geruststelling; alle eenden bleven ongedeerd, mijn voorraad schone handdoeken daarentegen…

Aansluitend ging de ‘middagploeg’ (teruggebracht naar 6 honden ipv 12) iets later in de ochtend naar Meer en Bos. Deze club was niet bij het water weg te slaan. Herder Charlie probeerde ‘m (net als gisteren) te smeren bij het aanlijnen maar sinds haar wegloopavontuur afgelopen vrijdag wappert er een lange lijn achter haar dus die vlieger ging mooi niet op (gelukkig).

De opvangclub ging later in de middag in een goed voorgekoelde bus nog even voor een snelle plons en een rondje om de bunker naar Clingendael en ligt nu voor pampus in huize Dog.

Een compilatie van vandaag: