Vrijdagmorgen, Scheveningse Bosjes

vrijdagmorgen

De ochtendploeg reed voor de geplande strandwandeling naar het Zwarte pad. Toen we alleen op de parkeerplaats al meer teenslippers zagen dan we kunnen verdragen maakten we direct rechtsomkeert en reden we, na betaling van €0,20 parkeergeld (ik heb uit principe een kwitantie laten printen), door naar de Scheveningse Bosjes.

Het eerste dat we daar tegen het lijf liepen was een paardenmeisje (te paard!) dat, komende vanuit een linker zijpad, onbeschaamd voorrang nam en op slechts twee meter afstand ons pad kruiste. Gelukkig had ik iedereen nog aan de lijn!

Een paar tellen later doemde er vanuit het niets een enorme bosbouw tractor op en terwijl we die in gestrekte draf dachten te ontwijken werden we vanaf de andere kant ingesloten door een groep scholieren die net zo omvangrijk als luidruchtig was.

Picootje keek mij met een blik van ‘fuck it, ik kom hier voor mijn rust’ aan en zette het op een lopen, ver voorbij de scholieren. Gelukkig kon ik haar nog voor de Scheveningseweg stoppen om vervolgens samen aangelijnd terug te lopen naar de roedel die zich inmiddels schaamteloos stond te prostitueren bij de groep scholieren (verderfelijke allemansvrienden zijn het toch, bah!).

De rest van de wandeling verliep ordelijk en gezellig, al kregen we Picootje niet meer helemaal stress-vrij omdat we overal om ons heen scholieren bleven horen.