Vrijdagmiddag, met de kudde naar de Zandmotor

vrijdagmiddag

Ondergetekende was nog niet helemaal wakker toen hij vanmorgen enkele aanvragen voor een extra wandeling deze middag honoreerde…

Er stond ineens toch een forse kudde ingeroosterd. Na snel even te hebben geteld hoeveel lijnen we eigenlijk nog hebben* bleek het nét te kunnen. Nou ja, eigenlijk nét niet, maar gelukkig bood Joep aan de middagwandeling over te slaan om alvast thuis van een extra lange siësta te gaan genieten.

*snel maar weer eens wat lijnen bijbestellen…

Zoals meestal op vrijdagmiddag stond er een trip naar Monster op het programma. Het stuk van de bus naar de Zandmotor doen we altijd aangelijnd (verplicht) en dat maakte vandaag beduidend meer reacties los bij passanten. Het was dan ook een imposante kluwen honden.

Eenmaal los werd het direct een feestje. Boefjes Scharrel en Finn gingen tegen de afspraken in op zwanenjacht en mochten even afkoelen aan de lijn. Een enkeling (laten we hem voor het gemak even Benny noemen) kwam iets teveel in feeststemming en moest ook even afgeremd worden maar ja, zo gaat dat op feestjes. Verder kijken we terug op een zeer geslaagde weekafsluiter.

Omdat ik – behalve het om de tien meter bukken om iets op te rapen – toch niets beter te doen heb op de uitgestrekte leegte van de Zandmotor, weer een veel te lang filmpje: