De donderdagochtendploeg op het strand

donderdagochtendploeg

Een lekker rustig strand vanmorgen. Wel hadden we een – ongecastreerde – verstekeling in de groep. Dit ventje komt wel vaker een beetje relschoppen in onze roedel. De eigenaar komt er dan meestal een half uurtje later achteraan omdat de hond hem helemaal vanaf de andere kant van het Noorderstrand smeert.

Ditmaal veroorzaakte hij bovengemiddeld veel onrust. Net toen ik Joep carte blanche had gegeven om meneer geheel naar eigen inzicht te verjagen haakte de roedel van de concurrentie aan, met in hun midden… een ongecastreerde reu!
Mede dankzij een hypergefocuste Joep verliep deze ontmoeting niet geheel volgens onze richtlijnen en werd er bijna een teckel het onschuldige slachtoffer van zinloos geweld. Collega en ik zetten direct een versnelde roedelscheidingsprocedure in werking en wisten zo een escalatie voor te zijn. Het bleef echter nog lang onrustig in de ochtendploeg…