Woensdagmiddag, Zandmotor, Monster

zandmotor

De middagploeg ging aan de slag op de Zandmotor bij Monster.

Zoals altijd wandelden we eerst naar de zoetwaterlagune waar gretig in gezwommen, in geplast en uit gedronken werd (simultaan! 😱).

Vervolgens ging de route richting het zoute water. Eenmaal op het strand kwamen ons uit de richting van Kijkduin twee politiepaardenmeisjes tegemoet gereden terwijl wij langs de branding liepen. Ik sprintte met de roedel snel weer de Zandmotor op om met een hele grote boog om hen heen te lopen. Wie schets mijn verbazing toen beide geüniformeerden hun pas versnelden en abrupt ook de Zandmotor opkwamen in een baan die zeker de onze zou kruisen. Wij renden er voor ons leven in een nog scherpere bocht vandoor, achtervolgd door beide amazones. Maar net op tijd kon ik de roedel achter een zandduin afleiden met een hand vol frolicjes maar we waren basset Pacha en de labradors Duke en Luna inmiddels kwijtgeraakt. Over Duke en Luna maakte ik me niet veel zorgen, die stonden waarschijnlijk gewoon ergens smerige ranzigheden te verorberen maar Pacha is een notoir paardenjager (die sowieso regelmatig met de hermandad in aanraking komt). Gelukkig spotte ik hem in de verte terwijl hij stokstijf een beetje verdwaasd om zich heen stond te kijken.

De politiepaardenmeisjes reden ons inmiddels voorbij en ik had niet de indruk dat ze ook maar iets hadden meegekregen van het hele tafereel. Ze gingen zelfs binnen hondensprintafstand grappige hobbelpaardenkunstjes staan doen. Je zou – zeker in dit geval – toch iets meer oplettendheid mogen verwachten van mensen die beroepsmatig met dieren werken. De oogkleppen zaten hier duidelijk niet op de paarden…