Een woensdag aan zee

woensdag aan zee

We kijken weer terug op een heerlijke dag aan zee.

De ochtendploeg kwam onder een merkwaardig verlichte boog in de lucht het strand op, het was nét geen regenboog maar wel iets van die strekking (zie video).

Het was laag water vanmorgen en we gingen direct de zandbanken op. Terwijl we daar aan het spelen waren kwam er vanaf het strand een dame aangesneld die van alles riep dat we niet konden verstaan. We liepen haar tegemoet en toen ze binnen gehoorsafstand was vroeg ik haar wat er aan de hand was. Mevrouw keek langs me heen en schreeuwde in het engels naar de honden verderop de zandbank “no no no no no I spent hours on that”. Ik keek meewarig naar de hoopjes zand die langs een gegraven geultje lagen. Blijkbaar hadden de honden haar levenswerk vernield. In de wetenschap dat het dra vloed zou worden en de zee sowieso alles zou verzwelgen voelden wij ons niet al te schuldig…

De middagploeg moest op het strand wat materieel ontwijken van de brandweer uit Leidschenveen die een dagje op het strand mocht spelen. Halverwege de wandeling kwamen we de bende van de Uitlaatjuf weer eens tegen en daar liepen we gezellig mee terug richting strandopgang. De grootste belhamels uit beide roedels wisten elkaar helemaal af te mattten dus daar hadden we geen kind aan, heerlijk!