De donderdagwandelingen op het strand

donderdagwandelingen

De ochtendploeg had een beetje een valse start.

Direct na de lancering op het strand stoof men alle kanten uit om en masse zo ver mogelijk uit elkaar te gaan zitten poepen. Normaal gesproken nemen we daar de tijd voor terwijl we aangelijnd via het ruiterpad naar beneden het strand oplopen – dat ruimt net iets makkelijker op – maar daar werden nu nieuwe schuttingen geplaatst en die commotie bleek teveel afleiding van de normale routine.

Terwijl ik gehaast een opruimrondje deed zag ik al van alles misgaan. Tjappi had bananen in zijn oren en smeerde hem in de richting de Pier terwijl Joep, Luka en Roka in volle vaart de roedel van collega Misja (die verderop zijn eigen problemen stond op te lossen; een doodle was aan het rellen in de roedel van de kinderopvang die een strandwandeling maakte) binnenstormden. Ik begroef snel met mijn hak de laatste drol in de vloedlijn (deze zou met de opkomende vloed toch over enkele ogenblikken deel uitmaken van de zeebodem) om achter Tjappi aan te kunnen gaan. Terwijl ik wegsprintte stonden Senna, Jojo en Scharrel de boel alweer als aanvullend ontbijt op te op te graven. Spook rende onderwijl de duinen in, op konijnenjacht met relpuber Finn in haar kielzog.

Tijd voor een frolic-momentje! Dat hielp zowaar, iedereen kwam braaf naar me toe om een frolicje te halen en er was weer iets van contact met de bende. De grootste boeven lijnde ik voor de zekerheid (en uit wraak natuurlijk) even aan en de rest van de wandeling kreeg iedereen die niet luisterde direct een time-out aan de lijn. Alles weer onder controle, pfew!

De middagploeg mocht aan het begin van de wandeling meteen helpen zoeken naar twee boefjes van de concurrentie die hem gesmeerd waren. We zagen ze heel in de verte lopen maar telkens als ze door de collega werden geroepen renden verder de verkeerde kant uit, richting Wassenaar. Gelukkig kwam er een wandelaar onze kant uit die ze besloten te volgen en zo kwam het allemaal weer goed en konden wij onze weg vervolgen naar de duinen waar we lekker hebben gespeeld. Beagle Eli had vandaag haar losloopherkansing en slaagde ditmaal wonderwel, voor de zekerheid doen we dit voorlopig nog wel even aan de lange lijn.